Тениски савез Србије о случају Ђоковића: Политика побиједила спорт

Танјуг
Тениски савез Србије о случају Ђоковића: Политика побиједила спорт

БЕОГРАД - У Тениском савезу Србије дубоко су разочарани одлуком судских органа у Аустралији да буде депортован Новак Ђоковић и констатују се да је тако ускраћено право најбољем тенисеру свијета да се бори за десету титулу у Мелбурну.

-Фарса је завршена. Политика је овога пута победила спорт. Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић је валидно испунио све прописане захтеве и правила организатора Аустралијан опена и државе домаћина за учешће на турниру, што је потврђено и одлуком суда исте те земље. Међутим, услед политичких притисака, виза му је онемогућена по основу ''јавног интереса''. Оваквом одлуком једино је свет остао ускраћен да гледа Новакову борбу за десети Аустралијан опен и 21 грен слем титулу - стоји у саопштењу ТСС.

Тениски савез сматра да је мијешање политике у спорт отворило много горућих питања.

-Какву поруку шаље Аустралија, као двоструки организатор олимпијских игара, за треће домаћинство 2032. године? Да за најбољег светског тенисера не важи свето олимпијско правило - важно је учествовати? Изостанак реакција током читавог случаја од стране АТП (Асоцијације тениских професионалаца), ИТФ (Светске тениске федерације), као и водећих спортских светских институција, намеће питање да ли ће ово од сада да буде шаблон понашања организатора великих спортских приредби - наведено је у саопштењу.

Тениски савез Србије наводи да подржава Новака Ђоковића као најбољег амбасадора те земље.

-Верујемо и надамо се да ће и после ове неправде учињене не само једном историјски успешном спортисти, него и изузетној личности, Новак као и обично бити јачи и бољи - закључује се у саопштењу ТСС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана