Столица: Свестан сам ситуације, можемо да елиминишемо АЕК

Танјуг
Столица: Свестан сам ситуације, можемо да елиминишемо АЕК

БЕОГРАД - Тренер фудбалера Партизана Илија Столица, уочи сутрашњег (21.00) реванш меча трећег кола квалификација за Лигу Европе против АЕК-а из Ларнаке, изјавио је да је свјестан да би та утакмица могла да му буде и посљедња на клупи црно-бијелих.

Клуб из Хумске поражен је на Кипру са 2:1 и у случају да елиминише Кипране играће у плеј-офу Лиге Европе против екипе Дњепар из Украјине.

У супротном, Партизан очекује дуел плеј-офа Лиге конференција против бољег из двомеча између Левског и Хамруна.

"Неке ствари које су ван моје контроле не могу да променим, не могу да амортизујем. Оно што могу је да припремим екипу за оно што их очекује у самој игри и за противника. Притисак можемо да окренемо на то да момци буду отресити, да буду достојни дреса Партизана", изјавио је Столица на конференцији за медије у Хумској.

Свјестан сам одговорности и ситуације у којој се налазим, додао је он. "Екипа ми показује да смо на правом путу. У било којој професији, без обзира на притиске, лични фактор не сме да постоји. Ствар је квалитета, рада, логистике, буџета и свега што један велики клуб носи. Мој посао је такав какв јесте и ја се са тим конфорно носим".

Столица је истакао да вјерује у тријумф свог тима.

"Очекује нас друго полувреме, реванш са квалитетном и добром екипом која нас је победила у првој утакмици. Можемо да елиминишемо екипу АЕК, то је циљ свих нас за сутрашњу утакмицу", рекао је тренер црно-бијелих.

Стратег "парног ваљка" навео је да није ангажовао спортског психолога и да је сам преузео ту улогу.

"Слажем се да је психолошки фактор пресудан, постићи стабилност у екипи. Направили смо консултације, преузео сам на себе врсту одговорности да екипу психолошки што боље припремим".

Столица је навео да сезона није готова, иако његова екипа има седам бодова мање од лидера Црвене звезде у Суперлиги.

"Веома далеко од истине је да је сезона гоова. Ово је то почетак сезоне, приче о титули да ставимо по страни. Ово је утакмица у Европи. Титула се исчекује пет година и за то морамо да се припремимо на прави начин. Ништа не може да се уради преко ноћи. И прошле године смо играли Лигу конференција, тако да не видим да би то било назадовање. Ово је шанса да се ствари окрену у другачијем правцу", изјавио је Столица.

Позвао је тренер црно-бјелих и навијаче да подрже екипу.

"Сигуран сам да нам је преко потребна подршка наших навијача. Морамо да их вратимо квалитетним играма и добрим односом. Резултат нас није испратио и наравно да навијачи нису задовољни. Ја сам овде да се посветим томе да то преокренемо. Без навијача ми не можемо да урадимо ништа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана