Штимца напао син, полиција прекинула породично насиље

ГС
Штимца напао син, полиција прекинула породично насиље

СПЛИТ- Лука Штимац, син познатог бившег хрватског фудбалера и тренера Игора Штимца, пријављен је полицији за породично насиље и ремећење јавног реда и мира.

Након привођења у полицију у четвртак навече био је толико пијан да није могао разговјетно рећи шта се догодило.

Како сазнаје Слободна Далмација мало иза 19 сати дошло је до свађе између сина и оца да би у неком тренутку пијани младић напао и сестру.

Прво је викао на оца испред зграде и на степеништу зграде на пеиферији града. Када је ситуација ескалирала, почео је физички насртати на њега и ударати га рукама гдје год је стигао.

Покушавајући смирити ситуацију, његова сестра је изашла вани након чега долази до ситуације у којој се и насилни младић повриједио.

Наиме, покушао је прескочити ограду терасе, али како је био под утицајем алкохола пао је и повриједио се.

Приликом тога наставио је с викањем и галамом и покушајима преласка ограде. Када га је сестра поновно покушала смирити ударио је и њу. Свему су свједочили сусједи не усуђујући се мијешати у ситуацију, али су позвали полицију.

Након доласка полиције одведен је на Хитну помоћ гдје је утврђено да има тешке тјелесне повреде, фрактуру поткољенице и ручног зглоба. Сестра му и отац нису требали љекарску помоћ.

Записник су направили службеници Друге полицјиске станице Сплит који су поднијели и оптужни приједлог против младића у којем су наведена два прекршаја. Након што се отријезнио у петак ујутро приведен је на Прекршајни суд у Сплиту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана