Станковићев “рулет” на свом стадиону

Г.С.
Станковићев “рулет” на свом стадиону

БЕОГРАД - Иако је до реванш сусрета шеснаестине финала Лиге Европе остао још један дан, већ сада је јасно да ће тренер Црвене звезде Дејан Станковић због великог броја повријеђених играча морати много да експериментише у дуелу против Милана на “Сан Сиру”.

На стадиону који познаје као свој џеп мораће много да импровизује, коцкарски речено да заигра на црно или црвено, јер је сигурно да је одбрана прилично осакаћена. Због картона неће бити лидера Немање Милуновића и јединог правог лијевог бека Милана Родића, а повријеђени Страхиња Ераковић успјешно је оперисан у Београду. Неће бити ни Аксела Бакајока. Оно што може да радује да ће Мирко Иванић, Филипо Фалко и Марко Гобељић бити у комбинацији, упркос повредама, а још боља вијест је да ће први пут послије три мјесеца можда заиграти и Александар Катаи.

У првом сусрету, као и у већини европских дуела ове сезоне, играо је са тројицом штопера, али сада тај број нема на располагању, јер ту су само трагичар првог сусрета са аутоголом и скривљеним пеналом Радован Панков и увијек поуздани Милош Дегенек. Трећа опција на тој позицији могао би бити играч коме то није примарно мјесто, а као опција се спомиње Славољуб Срнић и то на позицији лијевог бека. Марко Гобељић је раније мијењао Родића, против Милана је играо на десној страни, али Станковић озбиљно разматра да направи експеримент са повратником у Звезду ове зиме. За стартну поставу конкурише и до Милана стандардан првотимац “црвено-бијелих” Милан Гајић, посебно ако дође до одређеног тумбања у поставци са тројицом штопера.

- Шта год да се деси у новим околностима, намеће се максимална будност, утегнутост и решеност да се одупремо и покушамо да изненадимо фаворизованог домаћина. Жеља и воља не сме да нас напусти од првог до последњег минута, није искључено да их буде и 120. Радујем се сусрету са фантастичним нападачем Златаном Ибрахимовићем, који ће вероватно играти, али морам да сачекам Станковићеву одлуку, јер стварно не знамо ко ће од нас почети меч. Али ко год буде играо мора да верује у себе, тим и Звезду - рекао је Дегенек.

Једно је сигурно на Сан Сиру тежак и изазован испит полажу Станковић и Звезда. За очекивати је неизвјестан меч послије 2:2 на “Маракани”, а како ће се карте промијешати у односу на претходних 90 минута, ко ће добити повјерење и истрчати на траву за сада је загонетка. Извјесно је да је Милан у шоку послије ремија у првом дуелу, затетурао се на конопцима Серије А, бројано му је до три у дуелу са градским ривалом Интером, који сада прати са повеће бодовне дистанце. Мораће да се вади у Европи, уз сав притисак и изневјерена очекивања навијача. Уз све то није се лако борити и изборити, што је можда и највећа шанса Београђана.

Шпанац на центру

Реванш утакмицу шеснаестине финала Купа Лиге Европе између Милана и Црвене звезде, која ће бити играна сутра од 21 час на стадиону “Сан Сиро”, судиће шпански арбитар Хесус Жил Манцано. Он је био у центру пажње на посљедњем мечу финала Суперкупа Шпаније, када је у посљедњем минуту продужетка показао црвени картон Лионелу Месију, коме је то било прво искључење у дресу “блаугране”. Ове сезоне је судио на 18 утакмица у свим такмичењима, а показао је четири црвена картона и свирао 13 пенала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана