Станковић: Био бих задовољан побједом од 1:0

ГС
Foto: ГС

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић изнио је своја очекивања пред дуел са Радником, у оквиру заосталог петог кола Суперлиге.

Утакмица је на програму у сриједу од 17.00 часова.

"Не значи ми ништа велики низ победа, ако циљ није испуњен. Последњих дана сам видео да се пише о томе, али мене интересују само резултати јер је Црвена звезда једнако резултат. Као тренери дођемо и прођемо, да ли оставимо неки траг све је то секундарно на основу завршног учинка сваког од нас ко је био, тиме се водим. Идемо по победу у Сурдулицу, била је добра утакмица против Радничког из Ниша, погледали смо поново и анализирали. Једино је фалио неки гол више. Радићемо и на томе, нећемо одустати. Очекујем да у последње три утакмице, како их зовем у циклусу недеља - среда - недеља остваримо позитивне резултате", почео је Станковић.

Осврнуо се и на здравствено стање Катаија и Павкова, који су били одсутни на неколико претходних мечева, као и у каквом су стању остали фудбалери.

 "Видећемо кога ћемо, кога је реално и кога нећемо одмарати. Катаи и даље није са екипом, док се Павков вратио, тренирао је, а видећемо у каквом је кондиционом стању, па ћемо одлучити после данашњег тренинга. Радили смо на опоравку, мора да се уђе у замор, а битна је концентрација и фокус. Играчи су прави професионалци, добри момци, раде на себи, знају да овакав ритам не може да се изгура тако јако ако не воде рачуна о себи", нагласио је шеф стручног штаба. Говорио је Станковић о учинку нападача Луиса Дионија на претходном мечу против Радничког из Ниша у националном првенству. "Диони се боље сналази када су два нападача или шпица у игри. Одиграо је коректну утакмицу, 60 минута је провео на терену, сасвим довољно после паузе. Свакако да ће помоћи екипи да направи што бољи резултат колико већ у среду на утакмици. Диони само треба да ради за тим, као што то чинио до сада. Видећемо да ли ћемо изаћи са два нападача против Радника."

На питање да ли би више волио убједљиву или минималну побједу шеф стручног штаба Звезде је одговорио кратко.

 "Био бих задовољан са победом од 1:0."

Споменуо је стање терена у Сурдулици тренер црвено-белих, али је нагласио да Звезда без обзира на то има јасан циљ на овом мечу.

 "Жао ми је што се не улаже у инфраструктуру. Да су барем терени онако како би требали да изгледају. Има доста лепих, а има и терена који нису за Суперлигу. Једноставно може да се види да доста, не кажем екипа, већ терена не заслужује прву лигу. То може да буде један од фактора, али наравно нема изговора како је нама, тако је и другима. Знамо шта нам је чинити и идемо даље."

Истакао је Станковић колико првотимцима значи подршка са трибина, као и да су навијачи увијек дванаести играч тима.


"Рекао сам после претходне утакмице да су играчи утакмице били навијачи, јер сам их чуо свих 90 минута. Навијање је било феноменално, колико год да је било навијача ја сам презадовољан. Морате разумети какав је моменат, корона и све остало што нас окружује. Није реално да очекујемо да на свака три дана буде пун стадион. Знају навијачи да ће нам против Мидтјиланда и Лудогореца требати огромна подршка, јер су то две утакмице где можемо да ипишемо историју Црвене звезде. Требаће нам велики ветар у леђа и не сумњам да ће он бити. Колико год да је људи дошло навијење је било фантастично и они су били играч утакмице", закључио је Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана