Станковић: Бићу на "мукама", Канга спреман за 15 дана

Танјуг
Станковић: Бићу на "мукама", Канга спреман за 15 дана

БЕОГРАД - Доласком Гелора Канге додатно смо добили на квалитету, он може да игра на више позиција и бићу на слатким мукама, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић.

"Канга може да буде централни везни, иза шпица, лијево или десно. Видјећемо, користићемо га тамо где њему буде највише одговарало, затим екипи.

Он је огромно појачање, а надам се да ће бити још бољи, на мени је да од њега добијем максимум", рекао је Станковић на конференцији за медије уочи старта сезоне и утакмице против Новог Пазара.

Како је навео, није се чуо са Владаном Милојевићем и Миодрагом Божовићем, који су тренирали Кангу, али да не сумња да ће бити прави професионалац.

"Он је "протагониста", био је то и у Спарти, зна шта је Црвена звезда, очекујем да ради нормалне ствари. Знам да мора да оде до Париза по ствари. Надам се да ће бити спреман за 15 или 20 дана".

Станковић истиче да неће бити проблема у свлачионици јер је Канга "узео" осмицу и открио да му је Мирко Иванић зимус тражио да промјени број и узме "четворку", коју је носио у Војводини.

"Када сам дошао Иванић ми је скакао по кичми и тражио да узме четворку. Са тим бројем је летео на терену као играч Војводине. Не игра број, број је најмањи проблем. Ја сам дошао у Интер и узео број 11, чувао сам га за Миху јер сам знао да долази за три месеца. Онда сам чекао да оде Емре како бих добио петицу", подсјетио је Станковић.

Он је похвалио фудбалере за рад на припремама и рекао да на неки начин припреме још трају јер су "кренули седам дана касније" и да ће од другог кола кренути право издање тима.

О сутрашњем ривалу није много причао.

"Анализираћемо поподне, али увек полазимо од нас, то је овде део културе. Добро је што су сви спремни, вратили су се Бен и Гаврић, Павков и Боаћи тренирају, видећемо са Катаијем, буде ли постојао и најмањи ризик нећу га користити", поручио је Станковић.

Утакмица између Звезде и Новог Пазара игра се сутра од 19.30 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана