Станковић: Биће тешко у Новом Саду

Срна
Станковић: Биће тешко у Новом Саду

"Дуг је пут до титуле и има још много да се игра. Дерби кола јесте, али да ли ће неко бити шампион послије ове утакмице - неће сигурно" изјавио је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић уочи дербија 15. кола Суперлиге против Војводине у Новом Саду.

Тим црвено-бијелих гост је Војводине у недјељу у посљедњој утакмици кола, а тренер Станковић очекује добру борбену утакмицу за коју је истакао да је ипак не сматра одлучујућом.

- Не размишљамо о овом мечу као одлучујућем. Биће квалитетна утакмица, снаге ће одмјерити двије добре екипе које имају “личну карту” у смислу игре и препознатљивих односа. Војводина је добра екипа, не бране се испред казненог простора, већ то чине организовано. Очекујем добру утакмицу, борбену, а у таквима се не гледа лепота него резултат - рекао је Станковић.

Звездин тренер није штедио комплименте на рачун колеге са клупе Војводине - Ненада Лалатовића.

- Одрасли смо и играли заједно, а данас се укрштамо на клупама. Ради се о одличном тренеру, показао је квалитет, јер гдје год да је предводио тим направио је добар резултат, а то ради и са Војводином, са којом је прошле године успио да узме трофеј. Рад се увијек исплати, а он је вриједан. Желим му много среће и да овако настави, прави је борац - каже Станковић.

Станковић је рекао да се екипа спрема меч по меч.

- Не могу да кажем да је Гент пресудна утакмица, већ прво размишљамо о Војводини. Тако приступамо обавезама, а здравствени билтен није позитиван. Имамо неке играче на које не могу да рачунам, а чека нас много утакмица са директним ривалима. Ипак, не тражимо алиби у томе. Ситуација са Родићем је таква да му желим да се прије свега врати нормалном животу, а потом тренинзима и обавезама. Видјећемо ко ће играти лијевог бека. Такође, Катаи је повријеђен и неће играти против Војводине - рекао је стратег црно-бијелих.

На крају, Станковић је истакао да је сигуран како ће приступ његових пулена бити сјајан, без обзира на то ко ће почети утакмицу као стартер, а ко ће шансу добити са клупе.

- Код нас нема разлике у томе да ли неко игра минут, пола сата, полувријеме или цијелу утакмицу. Битан је тим и резултат. Да ли ће неко да почне или ће ући, код мене то не прави разлику, јер кад обучеш Звездин дрес, онда немаш право на алиби приче и не можеш да се жалиш на минутажу. Битан је циљ клуба. Мораш да се ставиш на услугу тима, саиграча и клуба. Сва срећа, имам играче који здраво размишљају и који знају колико вриједи - закључио је Станковић.

Утакмица између Војводине и Црвене звезде игра се сутра од 17.30 сати у Новом Саду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана