Српски "глобтротер" починио самоубиство

Глас Српске
Српски "глобтротер" починио самоубиство

Миљан Мрдаковић, некадашњи српски репрезентативац, извршио је самоубиство преносе београдски медији.

Миљан Мрдаковић је рођен 6. маја 1982. године у Нишу и наступао је за омладинце Радничког, да би потом дошао у београдски Партизан, а одатле одлази у Андерлехт са само 16 година.

Његов период у Белгији није био претерано успjешан, а Андерлехт га је чак послао на позајмицу у Ендерлахт Ајст и он је са 20 година већ био члан четири тима.

Потом слиједи повратак у Србију, где је Мрдаковић носио дрес ОФК Београда и на 32 утакмице постигао 20 голова, па је самим тим скренуо пажњу на себе тим одличним партијама.

То су приметили челници Гента који су са Мрдаковићем потписали четворогодишњи уговор, али се српски нападач ни тамо није снашао, па се вратио у ОФК Београд гдје је завршио сезону.

Наредна дестинација била је Аустрија, а у Салцбургу се задржао само 6 мјесеци пошто се преселио у Металист из Харкова, да би у Макабију из Тел Авива наставио каријеру те 2006. године, а већ наредне сезоне био је члан Виторије Гимараеш.

Мрдаковић је претходно био члан млађих селекција репрезентације СР Југославије, да би 2008. године био дио тима који је Србију представљао на Олимпијским играма у Пекингу.

Тамо је одиграо сва три меча и постигао је један гол.

Послије Олимпијских игара Мрдаковић није мијењао континент и постао члан Шандонга и послије једне сезоне се враћа у Европу и потписује уговор са Аполоном из Лимасола, гдје је у једном моменту био 17. стријелац свијета.

Имао је и позајмицу у Етникосу да би потом потписао са АЕК Ларнаком, а Кина га је поново звала, овога пута Ђангсу и Мрдаковић се одазвао позиву да би се послије пет утакмица вратио на Кипар.

Потом је био члан грчке Верије, затим сингапурских Роверса и Левадијакоса да би се 2015. године вратио у Србију и постао члан новосадске Војводине.

"Свакако да ћемо да се боримо за Европу. Ја долазим да им својим искуством помогнем у томе, као и головима наравно, што је најбитније", говорио је Мрдаковић.

Наступао је потом и за Агротикос Астерас у Грчкој да би потом поново дошао у Србију и играо за Рад и ОФК Београд у чијем дресу је и завршио професионалну каријеру.

Током своје богате каријере је одиграо на 318 званичних утакмица и постигао 119 голова у више од 20 екипа за које је играо током живота, а 2011. године је добио позив за селекцију Србије на турнеји по Океанији, али је због повреде пропустио исту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана