Српкиње на +19 у другом колу Свјетског првенства

Б92
Српкиње на +19 у другом колу Свјетског првенства

Рукометашице Србије оствариле су убједљиву побједу над селекцијом Кубе 46:27 (25:11) , у другом колу групе А на Свјетском првенству у Јапану.

Српкиње су од старта успоставиле доминантну контролу на мечом, отворивши дуел у Аква дому у Кумамотоу са 8:0.

Након тога су рутински привеле дуел крају за други тријумф на свјетској смотри у Јапану.

Најефикасније су биле Поп-Лазић, Којић и Радосављевић са по шест голова, док је добру ролу на голу имала Јована Рисовић са 14 одбрана.

“Данашњу утакмицу схватили смо озбиљно. Добро смо отворили утакмицу и драго ми је да сам успео да дам шансу свим девојкама. Драго ми је видети да се Куба није предавала, да се борила до 60 минута. Захваљујем се на фер и коректној игри”, рекао је селектор Љубомир Обрадовић.

Јована Рисовић са 14 одбрана била је једна од најбољих у српском тиму.

“Хтела бих да честитам својој екипи на борбености и победи. Јако сам срећна што је селектор дао шансу свим девојкама. Испоштовале смо договор и кренули озбиљно од самог старта. Чврстом одбраном и самим тим су дошли лакши голови из контранапада. Ту смо разлику одржавали до краја меча и све је прошло у најбољем реду. Желела бих да честитам Куби на фер и коректној игри.

Селектор Кубе Освалдо Мендина није претерано разочаран упркос убједљивом поразу.

“Честитке Србији, нисмо са њима на истом нивоу. Ово је велико искуство за моју екипу која нема превише интернационалног искуства. Само учешће на овом такмичењу је наша победа”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана