Србија добила ривале

ГС
Foto: скриншот

Женска сениорска репрезентација Србије бориће се на квалификационом турниру у Београду (10-13. фебруар 2022) за пласман на Свјетско првенство 2022. године.

Женска сениорска репрезентација Србије бориће се на квалификационом турниру у Београду (10-13. фебруар 2022) за пласман на Свјетско првенство 2022. у Аустралији (22. септембар – 1. октобар) са репрезентацијама Аустралије, Бразила и Кореје.

Из ове групе, визу за Сиднеј обезбиједиће двије екипе, пошто је Аустралија као домаћин већ добила мјесто на СП. У жријебању је учествовала једна од наших најбољих кошаркашица свих времена Соња Петровић, која је и извукла куглицу са именом наше државе.

На другом квалификационом турниру, који се такође одржава у српској престоници, такмичиће се Француска, Кина, Нигерија и Мали. На турниру у јапанској Осаки учествоваће Босна и Херцеговина, Јапан, Канада и Белорусија, а у америчкој престоници Вашингтону Русија, САД, Порторико и Белгија.

Као и са турнира Београд А, из Вашингтона ће две екипе обезбедити пласман на СП, јер се репрезентација САД директно пласирала као олимпијски шампион, док ће са Б турнира у Београду и Осаке мјесто на СП обезбиједити по три репрезентације.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана