Србија ће памтити Душана Дуду Ивковића

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Комеморација поводом смрти легендарног кошаркашког тренера Душана Дуде Ивковића одржана је данас у Народној скупшни Србије у присуству породице, пријатеља, поштовалаца и високих државних функционера.

Од тренера који је Србији донио три европска и једно свјетско злато, уз олимпијско сребро, опростио се и предсједник Србије Александар Вучић, који је рекао да је поносан што је држава имала таквог човјека и поручио да Ивковић неће бити заборављен.

"Иако је физички отишао, он никада неће отићи из Србије, нити ће га ико заборавити", поручио је Вучић.

О лику, дјелу, спортској и људској заоставштини једног од највећих европских кошаркашких стручњака говорили су и славни тренер и Ивковићев кум Жељко Обрадовић, предсједник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и пријатељ породице Ивковић Предраг Пантовић.

Комеморацији су присуствовали великани српске и свјетске кошарке, попут Драгана Кићановића, Димитриса Итудиса, Светислава Пешића, Дејана Бодироге, Новице Величковића, Дејана Томашевића и Николе Пековића.

Душан Ивковић биће сахрањен сутра на Новом гробљу у Београду, а сахрана је заказана за 12.00 часова.

Ивковић је умро у четвртак, 16. септембра, у 78. години. Иза себе је оставио супругу Невенку и синове Петра и Павла.

Осим Србије, са којом је освојио шест медаља на највећим репрезентативним такмичењима, некадашњој Југославији донио је два злата са европских шампионата, титулу свјетског првака и олимпијског вицешампиона.

На клупском нивоу два пута је освојио Евролигу са атинским Олимпијакосом, а има још три европоска трофеја – по један са Партизаном, грчким АЕК-ом и Динамом из Москве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана