Сплит "украо" побједу блиједој Игокеи

Г.С.
Сплит "украо" побједу блиједој Игокеи

Чинило се да ће серију од осам узастопних пораза прекинути кошаркаши Игокее у 17. колу АБА лиге, али их је Сплит шокирао у самом финишу (92:88) и продубио кризу у којој се налазе Александровчани.

Имала је екипа Владимира Јовановића све у својим рукама, водила готово свих 40 минута и почетком четвртог периода успјела да се одлијепи на девбет поена разлике. Ипак, ни то није било довољно. На семафору је стајало 88:81, а онда је кренула срашна серија гостију па је за тили час било 88:92. Домаћи су потпуно стали, нису могли ништа да погоде, за разлику од Сплићана.

Покушавао је доскорашњи тренер Црвене звезде измјенама и тајм аутима да заустави кола која су кренула низбрдо, али није успио. Осим што је болан начин на који је доживљен, овај пораз додатно компликује позицију на табели Игокее коју у наредних мјесец очекује низ тешких гостовања. Александровчани су остали на пет побједа, а Сплит сада има једну више.

Игра у нападу оба тима била је јача страна, а Игокеа је сјајну шутирала за три поена што јој је и омогућавало да контролише меч. На почетку посљедњег периода разиграо се до тада непримјетни Брајант Крофорд и са шест поена покренуо свој тим, а тренд продужио Никола Танасковић. Сплићани нису одустајали ни када су губили девет разлике, што им се на крају итекако исплатило.

Домаће је предводио Танасковић са 19 поена, Драган Милосављевић је стао на 16, а Коста Кондић дао 13. На другој страни истакао се Доминик Мавра са 24 поена уз тројку за вођство у самом финишу, Тајрел Нелсон је убацио 18, а Шенон Шортер додао 16, пренсо Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана