Шокантан пораз Србије од Грузије

Танјуг
Шокантан пораз Србије од Грузије

Кошаркашка репрезентација Србије изгубила је вечерас од Грузије 94:90(28:18, 20:23, 18:24, 23:29) у дворани “Александар Николић” у Београду, у другом колу квалификација за Европско првенство 2021. године.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Мекфаден са 33 поеном, док је у тиму Србије најефикаснији био Алекса Аврамовић са 27 поена, док је Огњен Јарамаз убацио 22.

Избараници Игора Кокошкова одлично су отворили меч и серијом од 9:0 наметнули су свој ритам, а уз чврсту игру у одбрани дошли су на плус 10 на крају прве дионице.

Друга је донијела буђење Грузије, која је попунила “рупе” у својој дефанзивној линији, што је на прави начин искористила у нападу и разлику је пред друго полувријеме свела на минус седам.

У наставку виђена је још боља игра гостију, који су наметнули свој ритам.

Добри шутем приближили су се у финишу треће дионице на кош заостатка, али је Србија успјела да ипак с предношћу уђе у одлучујућих 10 минута.

Велика борба у посљедњем кварталу убрзо је резултирала првим вођством Грузија на мечу, 72:71.

Изједначено је било све до посљедњих пет минута када је Србија поенима Симоновића и Аврамовића, који је погодио двије тројке, дошла до пет поена предности.

Брзо је узвратила Грузија преко Мекфадена и изједначила, а ствари на своје мјесто вратили су Јарамаз и Аврамовић.

Тројком Мекфадена Грузија је на 26 секунди прије краја дошла на плус два, а Загорац је у самом финишу промашио шут за изједначење, па је Мекфаден само осигурао побједу Грузије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана