Слога опасна за Бањалучане јер нема шта да изгуби

Синиша Котараш
Слога опасна за Бањалучане јер нема шта да изгуби

БАЊАЛУКА - Рукометаши Борац м:тела дочекују у суботу (18 часова) добојску Слогу у реванш утакмици четвртфинала Купа БиХ.

 

Бањалучани имају погодак предности након тријумфа у првом мечу (27:26), али у редовима актуелног побједника овог такмичења сматрају да још није ништа ријешено, те да ће путник на завршни турнир бити познат тек по завршетку овог сусрета.

- Имамо минималну предност, што реално не значи ништа јер се погодак заостатка врло лако може надокнадити. Наше међусобне утакмице су увијек неизвјесне, без обзира на састав и тренутну форму. Морамо ову утакмицу схватити крајње озбиљно јер Слога нема шта да изгуби и тада може да буде најопаснија. Ипак, на страну све, ми смо фаворити и ми се питамо, поготово у “Борику”, али морамо да одиграмо много боље него у првом мечу у Осјечанима - истакао је тренер Борац м:тела Мирко Микић.

Млади средњи бек Бањалучана Марко Лукић опоравио се од повреде задобијене на пријатељској утакмици са ППД Загребом и заузеће своје мјесто у тиму.

- Слога у свом тиму има неколико рукометаша који су поникли у Борцу, а самим тим и велики мотив да одигра добру утакмицу и покуша да надокнади заостатак. Свјесни смо да нас очекује неизвјестан меч, али сам убијеђен да ћемо се на крају ми пласирати на завршни турнир - поручио је Лукић.

С друге стране, у редовима Добојлија влада умјерени оптимизам, подгријан чињеницом да су прије седам дана у већем дијелу меча били равноправан, чак и бољи ривал од Борца.

- Немамо шта да изгубимо и зато ћемо дати све од себе да и у “Борику” одиграмо најбоље што можемо. Били смо на прагу тријумфа прије седам дана, али је одлучила дужа клупа Бањалучана. Свакако, Борац је фаворит, бори се за све три трофеја, и била би лудост да му се пријети, али се нећемо предати без велике борбе. Мислим, такође, да ће за коначан исход много значити и само отварање утакмице. Било како било, надам се доброј утакмици два стара ривала па како буде на крају - поручио је најбољи играч Слоге у овој сезони Владимир Станковић.

Парови

У преосталим реванш мечевима четвртфинала Купа БиХ за рукометаше састају се, субота: Слога (ГВ) - Маглај (први меч 22:29) (19 часова), Грачаница - Извиђач (21:29) (19), Слобода - Искра (27:23) (19.30 часова).

Код рукометашица на програму су прве утакмице четвртфинала, а састају се, субота: Хаџићи - Борац (17 часова), Извиђач - Горажде (17), Криваја - Јединство (БЧ) (18 часова). Реванш утакмице су седам дана касније, а двомеч Груде - “Мира” игра се 22. и 23. фебруара у Грудама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана