Скупштина Рукометног савеза БиХ именовала ново руководство

Душан Репија
Foto: ГС

САРАЈЕВО - За предсједника Управног одбора Рукометног савеза БиХ изабран је Кенан Магода, а потпредсједници су Владимир Бранковић и Слободан Задро, одлучено је на редовној скупштини која је одржана у Сарајеву.

Послије дуго, дуго времена чини се да се дешавају позитивни помаци у најтрофејнијем спорту БиХ, пошто су све тачке дневног реда усвојене готово једногласно или уз тек понеки глас против или суздржан, за који су били "задужени" делегати из добојске регије.

Изабрани чланови Управног одбора покушаће у наредне четири године да ријеши гро проблема које су наслиједили од досадашњих, иако су подвукли да су њихови претходници ипак сачували овај спорт и практично откључали просторије Савеза.

- Част са будем овдје, драго ми је да смо ту. Имамо синергију, хомогеност, да правимо лијепу причу. Морају по страни да остану сујете и да заједнички тражимо рјешења. Ситуација тешко да може да буде гора, али имамо ту срећу да је рукомет спорт у коме се мало новца може направити доста тога. Морамо само да се ујединимо и кренемо напријед. Времена је мало, немамо га за трошење јер је нова сезона пред вратима. Зато морамо одмах да почнемо да радимо како бисмо створили повољан амбијент, како за клубове који су нам најважнији, тако и за спонзоре - рекао је Магода који ће наредних осам мјесеци бити први међу тројицом једнаких.

Бранковић је нагласио да је велики успјех што је засједање протекло максимлано коректно.

- Ако се по јутру дан познаје сарадња ће бити успјешна. Дефинитвно да су људи који су радили у протеклом периоду радили у врло тешким условима и да су успјели од ничега да направимо нешто. То се најбоље види по учешћу репрезентације на два Европска првенства. На нама је да унесемо нову енергију и идеје које ће допринијети резултатима и функционисању савеза - рекао је Бранковић.

Одмах након именовања нови чланови Управног одбора одржали су конститутивну сједницу, упознали се и попричали о првим корацима. Прва одлука коју су донијели јесте прелазни рок који почиње 15. јула и трајаће до 28. фебруара 2023. године. Један од првих задатака јесте избор и именовање генералног секретара Савеза, а сједница УО заказана је за 12. јул, док до 8. јула Магода треба да достави приједлог.

Нови Управни одбор

Нови чланови Управног одбора РС БиХ су: Владимир Бранковић, Дарко Савић, Недељко Перишић, Стеван Бекан, Слободан Задро, Зоран Трлин, Бранко Вукојевић, Дарио Пушић, Кенан Магода, Емир Даутовић, Недим Мусић и Харис Галијашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана