Шкрбић: Звезда неће прескакати степенице ка Европи

Танјуг
Шкрбић: Звезда неће прескакати степенице ка Европи

БЕОГРАД - Предсједник Управног одбора Рукометног клуба Црвена звезда Драган Шкрбић изјавио је данас за Тањуг да црвено-бели неће прескакати степенице и да имају петогодишњи план који би требало клуб да врати на европску мапу.

"Ми смо зацртали план који је на пет година и сматрамо да је боље да радимо на дужи период. У спорту се показује да те инстант приче нису најбоље решење. Направили смо екипу за коју мислимо да већ ове године може да буде конкурентна и да се бори за врх, али нећемо да прескачемо степенице.

Имамо план да у наредних пет година будемо неки фактор у Европи. Тешко је играти Лигу шампиона и уопште се квалификовати за Лигу шампиона, али постоје и друга такмицеења где мислимо да је место Звезди. Видећемо за ову сезону докле ћемо догурати", рекао је Шкрбић.

Војводина већ девет година доминира српским рукометом и осваја титуле, а Шкрбић сматра да је рано да се запијрети Новосађанима.

"Претенциозно је да ми претимо било коме с обзиром да смо прошле године играли плеј-аут. Наш циљ је наравно плеј-оф, а у плеј-офу је све могуће. Сигурно да, уколико нам се укаже прилика да освојимо трофеј већ ове прве године, да ћемо то урадити. Ја бих рекао да Војводина, без обзира на то што је променила екипу, највећи фаворит. Али ми сигурно нећемо да пропустимо шансу ако нам се укаже", изјавио је председник УО црвено-белих.

Легендарни српски рукометаш поручио је да у актуелном тиму Црвене звезде има играча који поседују победнички менталитет који су на терену својевремено имали он и директор клуба Ненад Перуничић.

Црвено-бијели су у првом колу Аркус лиге савладали Динамо из Панчева са 35:33.

"Екипа је добра, показали су то на првој утакмици. Оно што мене као члана управе и председника клуба охрабрује и радује је то што сам видео у тој првој утакмици да има доста простора за напредак. Имамо осам нових играча који морају да се уиграју, тако да нећемо да се излећемо са изјавама, али имамо победнички менталитет као што смо имали Ненад и ја кад смо играли. На такав начин смо и правили констелацију екипе и бирали играче и сигуран сам да ће све проћи онако како треба", рекао је Шкрбић.

Он је позвао све бивше асове клуба и навијаче да буду уз екипу.

"Звезда је велика породица. Ми који смо формирали нови Управни одбор пре једно годину дана, трудимо се да то покажемо, да је то једна фамилија отворена за све оне који су играли у Звезди, који су играли у Звезди, за све симпатизере, за навијаче, за децу која тренирају, за њихове родитеље", изјавио је Шкрбић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана