Синиша Михајловић од данас и званично почасни грађанин Болоње

Срна
Синиша Михајловић од данас и званично почасни грађанин Болоње

Оно што је најављено у децембру, сада је добило и своју званичну потврду - Синиша Михајловић је изабран за почасног грађанина Болоње!

Тренер клуба из истоименог града, који се већ годину дана бори са леукемијом, није изабран једногласно, али јесте великом већином гласова. Чак 26 одборника је рекло "да", док је троје било против.

Међу тих троје одборника налази се и Амелија Фраскалоли која се још прије гласања, залагала да Михајловић не добије ову "титулу" због његових ранијих политичких статова и веза са Жељком Ражнатовићем Арканом и ултрасима Црвене звезде.

- Мора се памтири и прича о његовом животу. Постоји његова прошлост која је повезана са геноцидом у Југославији и то се не може заборавити. Такође, ова титула би се могла додијелити свим пацијентима који долазе у Болоњу да се лијече од рака, сви су они хероји попут Синише - рекла је Фраскалонијева.

Ипак, као што смо напоменули, већина одборника је била за то да Србин постане почасни грађанин.

- Синиша се истакао као људско биће прије него као тренер и спортиста. Избор живота који је показао је примјеран у сваком погледу. Многи су у њему нашли важан примјер хуманости и обнављања животне енергије у свакодневном животу - стоји у образложењу одлуке.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана