Селектор БиХ Билал Шуман: Одбрана одлична, напад испод нивоа

Синиша Котараш
Селектор БиХ Билал Шуман: Одбрана одлична, напад испод нивоа

САРАЈЕВО - Селектор рукометаша БиХ, који су се јуче вратили са Европског првенства, Билал Шуман оцијенио је да је наступ у Норвешкој могао бити и бољи и лошији.

С обзиром на услове у којима су радили, односно стање у рукомету које се колико-толико нормализовало тек у посљедњих годину дана, сам пласман на Евро је велики успјех. Упркос три пораза, ни игра у Трондхајму није била толико лоша.

- Немам никаквих замјерки на игру и понашање репрезентативаца. Показали су велику жељу, није недостајало борбености и воље па су, можда, у тој некој великој жељи и прегорјели. Оно што је важно, то је да смо напокон осјетили како изгледа бити учесник Европског првенства, тако да сада имамо и то искуство - нагласио је Шуман.

Он је истакао да је у свим утакмицама био видљив потенцијал који посједују рукометаши БиХ, те да се нада да ће такмичења која долазе то и доказати.

- Можда је све ово могло бити и боље у резултатском смислу, а још увијек стојим иза своје изјаве да ова репрезентација има квалитет и потенцијал да буде учесник свих великих такмичења. Видјело се у Трондхајму много добрих ствари, али и оних које у будућности морамо да исправимо. Оно што је било добро и чиме сам задовољан, то је јака одбрана, поготово у игри “шест на шест”, и ту смо намучили све наше ривале. Такође, и голмани су били на висини задатка, а оно на чему морамо да радимо у наредном периоду је позициони напад, те настојања да смањимо заиста забрињавајуће велики број техничких грешака - рекао је Шуман.

Уједно, селектор је већ сада најавио да ће ускоро у дресу репрезентације заиграти и неки нови играчи.

- Сигурно је да ће ускоро бити нових лица у репрезентацији. Ето, Мухамед Торомановић је одлучио да се опрости од репрезентације и на његовом мјесту ћемо морати потражити нова рјешења, а већ сада се намећу и неки млађи момци. Наш циљ и визија за будућност је да направимо континуитет играња на великим такмичењима како бисмо некада могли да се пласирамо и у другу рунду - додао је Шуман.
 

Граховац међу најбољима

Голман рукометне репрезентације БиХ Небојша Граховац налази се међу три најбоља голмана након првог круга Евра. Чувар мреже француског Шартра је у три утакмице групе Д зауставио 12 од 30 шутева, колико је упућено према његово мрежи, те имао 40 одсто процената успјешности.

Испред њега су само Андреас Палицка из Шведске са 42, те Родриго Коралес из Шпаније са 41 одсто успјешно заустављених шутева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана