Шекуларац сахрањен у Алеји заслужних грађана

Tanjug
Шекуларац сахрањен у Алеји заслужних грађана

Чувени фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Драгослав Шекуларац сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Од "Шекија" су се опростили породица, пријатељи, некадашњи саиграчи, представници Звезде, Партизана, ОФК Београда, Фудбалског савеза Србије, као и цијели први тим црвено-бијелих.

Између осталих ту су били и изасланик предсједника Александра Вучића Никола Селаковић, академик Матија Бећковић, познати тренер Душан Бајевић, легендарни кошаркаш Зоран Славнић.

Душан Маравић, који је играо са Шекуларцем, подсјетио је да је чувени фудбалер био јако популаран широм свијета.

"У име нас срећникаа који смо с тобом играли можда нисмо имали времана и прилике да ти кажемо за живота, па ћемо сада. Не само да си био најбољи, најпопуларнији међу нама, него си био најбољи међу нама. Ми смо с тобом играли, али смо те и гледали опчињени твојим мајсторством. Где год смо били широм света ти си доминирао. Био си раван Пелеу и Гаринчи, тада најбољим фудбалерима на свету, био си магнет за навијаче који су долазили тебе да гледају. Рецимо, у Сплит се тада путовало спаваћим колима, а навијачи су ноћу заустављали воз да те виде. Био си најтрофејнији међу нама, а освајао си трофеје и као тренер. И ту си доказао да си најбољи", рекао је Маравић, послије чега је уследио аплауз више стотина људи на гробљу.

У име породице од легендарног фудбалера опростио се брат Мирко Шекуларац.

"За њега је живот био игра, волео је шалу. Била је привилегија бити члан његове породице. И сада када си отишао направио си чудо, ујединио си људе свих вера и нација са свих континената. Надам се да ће твој синовац који игра фудбал у Швајцарској да настави традицију", поручио је он.

Упечатљив детаљ остаће и порука на вијенцу "Праве легенде никад не умиру"...

Раније данас, на стадиону "Рајко Митић" одржана је комеморација у част непоновљивог фудбалског шармера, дриблера, званично друге Звездине звезде.

Један од најбољих фудбалера икад на овим просторима преминуо је у суботу у 82. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана