Сеад Кајтаз поднио оставку у ФС БиХ након санкција које су изречене ФК Вележ

ГС
Foto: klix.ba

Савјетник у Фудбалском савезу БиХ и некадашњи прослављени играч мостарског Вележа Сеад Кајтаз поднио је оставку на функцију коју обавља.

Како је истакао у изјави за Кликс, на овај потез се одлучио из моралних разлога, након посљедњих дешавања и санкција које су изречене ФК Вележ.

"Оставку подносим из моралних разлога, након свега што се десило. Свако нормалан осуђује напад на судије и није важно који клуб је у питању, али морају постојати исти аршини за све. Ја сам рођени Вележовац и увијек ћу то бити те не могу мирно гледати да се дешавају овакве ствари наочиглед цијеле јавности", казао је Кајтаз.

Кајтаз је додао да предсједник ФС БиХ Вицо Зељковић у изјави за Кликс није изнио ни потпуни садржај њиховог међусобног разговора те да за све који раде и такмиче се у ФС БиХ треба примјенивати статут и правилнике.

"Ово је посљедњи савјет који вам дајем као ваш савјетник те подносим неопозиву оставку на савјетничку позицију у НС БиХ, јер то што се ради против мог Вележа не могу поднијети", навео је Кајтаз у отвореном писму Вици Зељковићу.

Подсјетимо, одлуком Дисциплинске комисије ФС БиХ ФК Вележ је кажњен новчаном казном од 10.000 КМ и одузимањем три бода, суспензијом стадиона на шест утакмица, док је предсједник Рођених Шемсудин Хасић кажњен забраном обављања функција у фудбалу у трајању од двије године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана