Сарајево у плеј офу Лиге Европе

Г.С.
Сарајево у плеј офу Лиге Европе

Фудбалери Сарајева побиједили су вечерас Будућност из Подгорице резултатом 2:1 у утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Актуелни шампиони БиХ дошли су тако на праг групне фазе, пласиравши се у плеј оф овог такмичења гдје наредног четвртка дочекују шкотски Селтик који је такође вечерас елиминисао Ригу.

Фудбалери Сарајева повели су на отварању утакмице коју су као домаћини изграли на стадиону “Билино поље” у Зеници, јер Олимпијски стадион “Асим Ферхатовић Хасе - Кошево” не испуњава УЕФА критерије за овај ниво такмичења Лиге Европе. Већ у четвртој минути одлично су одиграли Матијас Фенимо и Амар Рахмановић, а Бењамин Татар акцију завршио голом за 1:0. “Бордо тим” и у наставку је био конкретнији, док су се гости из Подгорице пробудили тек након пола сата игре. Први пут запријетили су 34. минути преко Панајотиса Моратиса. Грчки интернационалац у дресу Будућности десет минута касније погодио је за изједначење, након што је Мирко Оремуш закаснио да изађе из офсајда. Био је то уједно и први ударац у оквир гола Сарајева.

Будућност је могла до преокрета у 55. минути када је голман Владан Ковачевић већ био савладан, а Александар Пејовић лопту избио са гол линије. Сарајево је поново повело у 67. минути. Бењамин Татар упутио је одличан пас за Пидру, који још боље центрирао у шеснаестерцу за Матијас Фанима, који волејом шаље лопту у мрежу за коначних 2:1. Сарајево је од 75. минута остало с играчем мање након што је Амар Рахмановић зарадио други жути картон, односно црвени. Иако бројчано ослабљени, изабраници Винка Мариновић пријетили су и у наставку сусрета, а најбољу шансу пропустио је у 82. минути Бењамин Татар када је након убацивања Хариса Ханџића промашио празан гол.

Сарајево ће наредног четвртка по трећи пут у својој историји играти у плеј офу Лиге Европе, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана