Са Ђоковићем по другу “салатару”

Агенције
Са Ђоковићем по другу “салатару”

БЕОГРАД - Тениска селекција Србија у најјачем саставу са Новаком Ђоковићем, Душаном Лајовићем, Филипом Крајиновићем, Виктором Троицким и Јанком Типсаревићем наступиће на финалу Дејвис купа.

Селектор Ненад Зимоњић саопштио је списак играча за премијерно такмичење, које ће од 18. до 24. новембра бити одржано у Мадриду гдје је Србија један од фаворита за чувену “салатару” коју је освојила 2010. године док ће у поход на трофеј кренути из групе А.

- Са Јапаном смо благи фаворити, а са Французима је потпуно отворен меч зато што су они у дублу квалитетнији. Дејвис куп је непредвидив, поготово овај нови формат такмичења где се играју два сингла и дубл, сваки меч је подједнако важан, игра се у два добијена сета и свако сваког може да изненади. Тешко је прогнозирати било шта, на нама је само да се припремимо што је могуће боље - изјавио је Зимоњић.

Екипа ће отићи у Мадрид четири-пет дана раније како би се адаптирала на услове у престоници Шпаније.

- Урадићемо све да будемо што спремнији. Новак ће нам се придружити кад се заврши мастерс у Лондону. Драго ми је да смо у овом саставу, жао ми је што је дошло до повреда неких од наших играча и касније здравствених проблема, здравље је најважније.

Дејвис куп тим Србије има неоспоран квалитет, поред ових играча који ће бити у Мадриду ту су Ђере, Кецмановић, Милојевић, Петровић, Крстин, имамо доста играча који ће моћи да помогну својим присуством и играњем у репрезентацији - истакао је Зимоњић.

Један од најбољих Дејвис куп играча Србије у историји Јанко Типсаревић, који је одиграо 59 мечева у националном дресу, славио у 41 (34 у синглу и седам у дублу) и био непобијеђен од априла 2004. до априла 2006. године, у Мадриду се опрашта од професионалне каријере и финални турнир у овом граду ће бити посљедња заједничка битка златног тима Србије из 2010.

- Ово ће бити лепа успомена и опроштај на ту златну генерацију с обзиром на то да Јанко више неће играти. Последњи турнир Типсаревићу биће у Мадриду, тако да у том саставу никада више, у теорији, нећемо моћи да будемо. Ипак, увек смо ми заједно и подржавамо једни друге, верујем да без обзира како ко буде напуштао репрезентацију и прекидао са каријером, да ће остати то другарство и максимална подршка свих - закључио је Зимоњић
 

Групе и пропозиције

Побједник групе А у четвртфиналу ће играти против једне од двије другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена.

Побједник овог четвртфинала у полуфиналу ће одмјерити снаге са побједником из сусрета побједник групе Д и побједник групе Ф. Група А: Француска, Србија, Јапан. Група Б: Хрватска, Шпанија, Русија. Група Ц: Аргентина, Њемачка, Чиле. Група Д: Белгија, Аустралија, Колумбија. Група Е: Велика Британија, Казахстан, Холандија. Група Ф: САД, Италија, Канада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана