Румуни однијели бод из Хумске

B92
Румуни однијели бод из Хумске

Фудбалери Србије одиграли су неријешено са Румунијом 2:2 у мечу другог кола лиге Ц УЕФА Лиге нација на стадиону Партизана.

Оба гола за Србију постигао је Александар Митровић док су за Румуне били прецизни Станчиу и Тукудеан, па “Орлови” нису искористили сјајну форму свог првог нападача.

“Орлови” су били бољи, нападали су више, али су их два наивно примљена гола коштала побједе и у другом мечу новог такмичења УЕФА. Први послије пенала, други након корнера.

Румуни и њихов селектор су добро скаутирали Србију па су од старта пробали да нападну из контре послије лоше изведеног корнера Србије у 27. секунди меча.

Док је на трибинама петнаестак хиљада навијача скандирало Косову и Метохији, на терену је у првих шест минута Румунија била опаснија.

Имали су двије прилике и два ударца који су завршили поред гола Марка Дмитровића. Промена односа снага на терену десила се у осмом минуту када Митровић скаче послије корнера и погађа пречку.

Треба напоменути да је лопта ишла у гол, али ју је голман Татарушану добром реакцијом скренуо у оквир.

Од тог тренутка Србија је боља екипа на терену. Александар Коларов је доминирао лијевом страном, Саша Лукић је био одличан и агресивно је нападао одбрану Румуна, а Тадић је десно тражио рупе у њој.

Добру прилику пропушта Сергеј Милинковић-Савић у 25. минуту када је неометан главом гађао поред гола, али само минут касније “Орлови” успијевају да погоде мрежу.

Коларов продире и шутира искоса, Румуни се бране и одбијају лопту до Митровића који је у том тренутку већ био на земљи пред голом противника. Нападач Србије је поред двојице играча са земље успио некако петом да удари лопту и угура је у гол за 1:0.

Србија је након гола одржала иницијативу све до 30, 35. минута послије чега је темпо опао све до завршних пет минута полувремена. Тадић је лоше примио пас Коларова у 39. пред голом Румуна, а Вељковић је минут касније промашио зицер испред Татарушануа.

То је могло да се освети када је у посљедњем нападу Кипчију погодио пречку, али је остало 0:0 на паузи.

И тек што су играчи изашли из свлачионица у наставку, Коларов у 47. минуту обара Кипчијуа у казненом простору, а руски арбитар је показао на пенал. Кипчиу је уз мало среће протурио лопту поред Коларова, а наш капитен се послужио рукама да би га зауставио.

Станчију је шутирао у доњи десни угао, Дмитровић га је прочитао, али није зауставио ударац и Румунија је у 48. минуту изједначила на 1:1.

Србија је након тога имала иницијативу, али су Румуни врло дборо препознали да треба да чекају прилику за контре.

Наши играчи су у тим тренуцима играли тромо, спорије него у првом дијелу и мало шта је наговијештавало мајсторију Митровића из 63. минута.

Примио је лопту на 12, 13 метара од гола, на леђима је држао двојицу чувара, окренуо се, подигао лопту и себи намјестио волеј поред Баласе, Сапунаруа и Антона и пробушио мрежу Татарушануа за 2:1.

Његов други погодак није значио и побједу. Станчиу је у 68. минуту из корнера центрирао ниско на прву стативу, тамо је био Тукудеан кога Милош Вељковић није добро испратио и Тукудеан је у ближи угао Дмитровића поравнао на 2:2.

Селектор Младен Крстајић је у наставку покушао да уведе Филипа Костића умјесто Милинковић-Савића, умјесто Љајића је ушао Александар Пријовић и баш је он промашио одличну шансу за гол у 85. минуту.

Убацио се из другог плана у казнени простор, видио га је Митровић и додао му између двојице чувара, али је Пријовић шутирао преко гола. Румуни су до краја имали опасну шансу послије напада Митрице у 90. минуту.

Дмитровић је одбранио, Србија је до краја покушала да постигне трећи гол, није успјела и “Орлови” послије двије утакмице у ЛН имају четири бода.

Србија је тренутно на другом мјесту Групе 4, Лиге Ц, пошто је Црна Гора побједила Литванију са 2:0. Наредни меч Србија игра против Црне Горе у гостима 11. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана