Рукометни ас Ненад Перуничић: Звезда ме коштала здравља и живаца, али је преживела

Душан Репија
Рукометни ас Ненад Перуничић: Звезда ме коштала здравља и живаца, али је преживела

БАЊАЛУКА - Веза Ненада Перуничића и људи са ове стране Дрине нераскидива је и јака попут најчвршћег моста који популарни Терминатор и данас поносно прелази како би посјетио браћу као што је то радио у току ратних година и доносио дашак радости напаћеном народу.

Зато и не чуди што се кристалном салом хотела “Босна” проломио најјачи аплауз у тренутку када се обраћао рукометним радницима на прослави 30. рођендана Рукометног савеза Републике Српске. Емотивно и спонтано какав је био као играч и селектор, одржао је кратак говор и нагласио колико му значи повеља коју је добио као велики пријатељ народа Српске. Емотивно је причао и о својој Црвеној звезди са којом је преживио најтежу деценију од оснивања клуба.

- Жртва је била велика, однела је много здравља, живаца, енергије, трпела је породица... Претходних година нико од бивших играча није имао обавезу да дође у клуб, све је било на добровољној бази. Сада су се коначно стекли услови да кренемо напред, дошла су боља времена. Сада сам позвао великог пријатеља и саиграча Драгана Шкрбића да надогради клуб да покушамо направити нешто велико и лепо - рекао је Перуничић.

Најтежи период је иза леђа, а планови прилично амбициозни. Ипак, нема журбе. Некадашњи саиграч из репрезентације и бивши тренер Борца Ратко Ђурковић добио је повјерење и вријеме да имплементира своје идеје и пење се степеницу по степеницу.

- У овој сезони ћемо покушати да будемо у врху, али у сваком случају настојаћемо да у блиској будућности почнемо да освајамо трофеје. Имамо планове и да изађемо из оквира Србије. Желимо и хоћемо да играмо Европу јер јој Звезда припада - нагласио је Перуничић.

Као селектор резултатски није имао много успјеха, можда и због превелике жеље да се деси супротно. Зато подвлачи да је долазак шпанског стручњака Тонија Ђероне корак напријед, што је већ сада мјерљиво.

- Било је време где је бронза била неуспех, а сада смо дошли у ситуацију да је велики успех када се квалификујемо на велико такмичење. Тони је странац, професионалац и ствари не гледа превише емотивно. Сигурно је увео још професионалнији однос и видим да су играчи задовољни, уживају. Јасно је видљив напредак. Ђерона је наш друг и има пуну подршку. Ми смо ту и да замеримо као што су и нама замерали, да неке ствари гледамо и навијачки и рукометно, али се надам да можемо направити искорак на идућем првенству - без трунке сујете констатује Перуничић.

Кос је фантастичан

Ненад Перуничић са одушевљењем је дочекао европску бронзу играча до 20 година које је предводио Дубичанин Милош Кос.

- Још док сам био селектор чекали смо папире за малог Коса. Фантастичан играч, већ је показао какав ће бити. Чујем да је сјајан момак и да је посвећен што је јако битно. Жалим што у Србији немамо тако јак клуб као што је Загреб да момци попут Стефана Додића и њега долазе код нас. Надам се да ће се то променити кроз Звезду. Момци су показали да су сјајна генерација, а поглед уназад говори да када год остваримо успех са млађим категоријама имамо лепу основу за сениоре - рекао је Перуничић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана