Рукометаши Борца приказали добру игру против ППД Загреба

Синиша Котараш
Рукометаши Борца приказали добру игру против ППД Загреба

БАЊАЛУКА - Иако су уписали поразе у двомечу са сталним учесником Лиге шампиона ППД Загребом (27:28 и 29:31), рукометаши Борац м:тела показали су да уз неколико исправки у игри најаве напада на “дуплу” круну имају и те како добре основе.

 

“Црвено-плави” су у оба сусрета били равноправан ривал, у другом су чак 50 минута имали вођство, али на крају нису имали ни среће ни концентрације да упишу бар један тријумф против вишеструког шампиона Хрватске.

- Некако ми се чини да смо се препали да ћемо побиједити једну такву екипу каква је Загреб. Иако је Веселин Вујовић у Бањалуку довео тим без репрезентативаца, видјело се да је то екипа која у свему далеко одскаче. Зато ме и радује игра коју смо приказали, поготово у фази одбране, гдје смо ривалу направили доста проблема - нагласио је капитен Бањалучана Ђорђе Ћелић.

“Црвено-плави” су јесењи дио Премијер лиге завршили на првом мјесту, у Купу БиХ су изборили пласман у четвртфинале и сада најављују поход на “дуплу” круну.

- То је нешто што се подразумијева само по себи јер Борац мора увијек да има само највише амбиције. Током ових припрема радили смо заиста добро, игра против Загреба радује, а колико је то све заиста добро, видјећемо већ у двомечу четвртфинала Купа БиХ који играмо са Слогом из Добоја 8. и 15. фебруара - поручио је Ћелић.

И тренер Мирко Микић је нагласио да је у игри свог тима примијетио много више позитивних него негативних детаља, али је подвукао да је пропуштена лијепа прилика за бар једну побједу против реномираног противника.

- Играли смо прилично добро, ако изузмемо промашене зицере у првој утакмици, те слабу реализацију играча више у другој. Генерално, ово су одлични резултати остварени против екипе које је на много вишем нивоу. Не желим да звучим арогантно, али је моје мишљење да смо у оба меча требали да славимо и неће нам се дуго пружити оваква прилика да са једним Загребом до посљедњих секунди будемо у егалу - рекао је Микић.

Мушки рукомет

Тренер ППД Загреба, легендарни Веселин Вујовић, похвалио је игру Борца и истакао да су Бањалучани његовим изабраницима показали како се игра прави мушки рукомет.

- Неки од мојих момака су се жалили и безмало плакали након сваког жешћег контакта, док су играчи Борца све то мушки издржали и дали примјер како треба да се игра рукомет. Морам такође да признам да сам био изненађен снажном игром какву је Борац показао у овом двомечу - казао је Вујовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана