Роналдо послао потписан дрес за Гаврила

Г.С.
Роналдо послао потписан дрес за Гаврила

Славни португалски фудбалер Кристијано Роналдо послао је потписан дрес Јувентуса, а компанија Mozzart одмах га је ставила на аукцију од које ће цијели приход ићи за лијечење малог Гаврила Ђурђевића.

Како се наводи у саопштењу, почетна цијена дреса је милион динара.

Гаврило Ђурђевић има осам мјесеци и болује од спиналне мишићне атрофије, а потребно му је још око милион евра за лијечење.

Компанија Mozzart је захваљујући фудбалским менаџерима из агенције ЛИАН Спортс Николи Дамјанцу и Фаиију Рамаданију успјела да дође до Роналда и позове га да се прикључи акцији.

Капитен европских шампиона чуо је да је случај “трака” имао хуманитарни одјек и да је тада у фонд отишло 64.000 евра. Било му је драго да је од тог цијелог догађаја на крају испало нешто веома лијепо и одлучио је да пошаље свој потписан дрес: “Para Gavrilo! Pela vitoria de Gavrilo!

Кристијано је у револту бацио своје капитенско обиљежје послије поништеног гола на мечу Србија - Португал, али се нико неће сјећати резултата 2:2, ни уклизавања Митровића, ни бијеса Роналда.

Памтиће се само ударна прича из свјетских медија - да је један ватрогасац узео траку и искористио је за помоћ осмомјесечној беби. Ђорђе Вукићевић је с организацијом “Заједно за живот” Јована Симића дигао цијелу Србију на ноге том аукцијом, а Mozzart се није зауставио на куповини траке и донацији од 7,5 милиона динара.

Главни циљ је био да се пробуди друштвено одговорна свијест и код других појединаца, фирми, организација, а лицитације су се наставиле - Стефан Митровић је дао своје копачке и дрес са чувеног меча на Маракани, његов презимењак Александар такође дрес Србије…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана