Реакције из Рукометног савеза БиХ на изјаву помоћника селектора: Боесен се баш налупао

С. К.
Реакције из Рукометног савеза БиХ на изјаву помоћника селектора: Боесен се баш налупао

БАЊАЛУКА - Помоћни тренер рукометне репрезентације БиХ Ласе Боесен критички се осврнуо на рад РС БиХ, истакавши да селекција није имала никакву подршку одговорних људи на Европском првенству и прије њега.

- Нисмо имали физиотерапеута и основне ствари, имали смо дресове, али не и торбе. У БиХ живе три народа, а Хрвати и Срби не желе мултикултуралну државу. Ипак, красила нас је сјајна атмосфера - рекао је Боесен, који очигледно није упућен да гро репрезентације чине управо Срби и Хрвати.

Услиједила је реакција првог човјека РС БиХ Маринка Умичевића, који је поручио Боесену да може да се стиди због таквих изјава.

- Нисмо се бунили што је ту, иако и ми у БиХ имамо тренера који су могли бити у стручном штабу, већ смо испунили жељу селектору. Све што је стручни штаб тражио, то је добио. Није истина да није било физиотерапеута када је ту био Амер Незиревић. Који је био његов циљ, не знам, али ћу се лично потрудити да он не буде више дио репрезентације. Овакво пљување и лагање о репрезентацији, савезу је срамота. Ако је толики мајстор нека буде селектор Данске - поручио је Умичевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана