Размјена Роналдове траке за чек са новцем за лијечење малог Гаврила

Срна
Размјена Роналдове траке за чек са новцем за лијечење малог Гаврила

БЕОГРАД - У Београду је данас компанија “Моцарт”, након што је побиједила на хуманитарној лицитацији и откупила капитенску траку славног фудбалера Кристијана Роналда, уручила чек на 7,5 милиона динара /64.000 евра/ за лијечење бебе Гаврила.

Примопредаја чека и капитенске траке, коју је на лицитацију ставио ватрогасац Ђорђе Вукићевић, одржана је испред зграде Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Капитенску траку, коју је Роналдо бацио на траву стадиона “Рајко Митић” из револта што му није признат гол за побједу Португала против Србије, пронашао је ватрогасац Вукићевић и ставио на аукцију како би прикупио новчана средства за лијечење дјечака.

Новац ће бити уплаћен за лијечење шестомјесечног Гаврила Ђурђевића из Крагујевца, који болује од спиналне мишићне атрофије. За лијечење малог Гаврила потребна су два и по милиона евра.

Вукићевић је приликом размјене Роналдове траке за чек изразио наду да ће успјети спасавање живота малог Гаврила и да ће бити прикупљено што више средстава.

Примопредаји су присуствовали генерални директор компаније “Моцарт” Слободан Продановић са сарадницима, као и представници Сектора за ванредне ситуације на челу са Луком Чаушићем, вршиоцем дужности помоћника министра унутрашњих послова и начелником Сектора за ванредне ситуације.

Продановић је рекао да је компанија “Моцарт” одлучила да помогне да се скупи новац за лијечење малог Гаврила, за кога је посљедњих дана чуо цијели свијет, али и упознао Ђорђа, који је много учинио за дјечака.

“Ми смо победили на лицитацији и омогућили Гаврилу да буде победник, а Ђорђе је победник ван конкуренције”, истакао је Продановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана