Разија Мујановић: Мики Вуковић био тренер, други отац, узор...

Танјуг
Разија Мујановић: Мики Вуковић био тренер, други отац, узор...

ТУЗЛА - Легендарна кошаркашица бивше Југославије Разија Мујановић емотивно се опростила од кошаркашког тренера Михајла Микија Вуковића, који је преминуо у 76. години у Валенсији.

Управо је Вуковић открио Разију Мујановић, а с кошаркашицама Јединства из Тузле 1989. године постали су шампиони Европе.

Касније су сарађивали и у Валенсији, гдје су 1992. године такође били шампиони Старог континета, а двие године раније са репрезентацијом Југославије освојили су сребро на Свјетском првенству.

- Тренер, други отац, педагог, пријатељ, шампион, примјер и узор. Опростите ми на грешкама, ако их буде, из мене пишу бол и емоције ове опроштајне ријечи... Вечерас бих само да кажем хвала - написала је Мујановић на Фејсбуку.

- Хвала ти тренеру што си ме научио да будем шампион и да се понашам тако. Хвала ти што си ме научио да су они скромни изнутра најбогатији. Хвала ти што ми никад ниси допустио да одустанем, јер исто тако ја данас не дам својим дјевојчицама да одустану од својих снова! Причам им о теби, јер нико не смије заборавити ко је професор кошарке, геније. „Хвала ти за све ''казнене тренинге''. Хвала ти што си Тузлу и Јединство учинио кошаркашки бесмртним. Хвала ти за све успомене, разговоре, за сваки мој родитељски састанак на који си отишао, за све ријечи мотивације, за то што си вјеровао у мене када нико други није, за то што сам постала најбоља јер то без Тебе не би било могуће - навела је Мујановићева.

Центар југословенске репрезентације, чланица Фибине куће славних, Вуковића је у више наврата издвојила као најважнију личност у њеној каријери.

- Да се ја питам, Мејдан би носио твоје име! Да се ја питам, ти би тренеру био у ФИБА Halll of Fame! Да се ја питам, ти би био у школским уџбеницима - а ја ти тренеру обећавам, никад те нећемо заборавити, док сам ја жива и даћу све од себе да се нешто питам! Почивај у миру тренеру свих тренера! А кога сад да назовем прijе или послijе утакмице репрезентације и питам за савjет? - додала је Мујановић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана