Раонић: Требаће времена да Новак поврати повјерење

Танјуг
Раонић: Требаће времена да Новак поврати повјерење

БЕОГРАД - Канадски тенисер Милош Раонић изјавио је да ће Новаку Ђоковићу требати времена да поврати повјерење тениске јавности након дешавања на Адрија Туру.

Раонић, који је рођен у Подгорици, имао је позив Ђоковица да буде дио Адрија тура у Црној Гори, али је тај турнир отказан и прије дешавања у Задру.

“Никада нисам играо пред већином мојих рођака, пред мојом баком, теткама, стричевима. Размишљао сам, али ипак сам одлучио да не идем у Европу, ако ће УС опен да се одржи. Осјећао сам да је то непотребан ризик”, рекао је Раонић за канадски ТСН.

Ђоковићев турнир у Задру отказан је када је буграски тенисер Григор Димитров саопштио да је позитивн на корна вирус, а тренутно 30. тенисер на АТП листи истакао је да ће Ђоковићу сада требати времена да поврати повјерење због свега тога.

“Знам да је Новак био један од оних који је био против идеје о УС опену, рекао је да не види како грен слем турнир може да се одржи под тим условима. Послије свега што се догодило, његово мишљење о томе више нема много тежине, не стоји много иза тога...

За друге ствари, мислим да је водио играче на позитиван начин, али ако гледамо сада ову ситуацију, биће му потребно вријеме да поврати поверење”, рекао је Раонић, који се осврнуо и на коментаре Срђана Ђоковића на рачун Димитрова, кога је означио као неког које нанио штету Србији, Хрватској и његовој породици.

“То су потпуно некоректни коментари. Било је и других ствари које су могле да узрокују све, можда Новаков одлазак на кошаркашку утакмицу на којој се срео са Николом Јокићем који је послије био позитиван. Много је ту трачева у овом тренутку и мислим да је сврсисходније у овом тренутку фокусирати се на: ''У реду, није успјело, шта можемо да урадимо боље како бисмо вратили тениске турнире?”, закључио је Раонић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана