Рафаел Надал “конструисао” идеалног тенисера: Ђоковић има најбољи бекхенд

Агенције
Рафаел Надал “конструисао” идеалног тенисера: Ђоковић има најбољи бекхенд

ДУБАИ - Шпански тенисер Рафаел Надал изабрао је савршеног тенисера, а сличан задатак недавно је имао Новак Ђоковић. Шпанац је кренуо од бекхенда, а при том споменуо још неколико тенисера од којих би “склопио идеалног”.

- Што се бекхенда тиче, изабраћу Новака. Одлично се брани, одлично напада, његов бекхенд може све, пун је опција - рекао је Надал.

За форхенд је одабрао Роџера Федерера, док је за сервис изабрао хрватског тенисера Иву Карловића. По избору удараца то би био Енди Мареј, ставу Давид Фереру, издржљивости Доминик Тим, брзини Гаел Монфис и прегледу игре Федерер. За срце, борбеност и жар у игри изабрао је себе.

Шпанац неће наступити на турниру из серије 500 у Дубаију који стартује у понедјељак, гдје је први носилац први рекет свијета Новак Ђоковић. Иако је било планирано да у пару са Виктором Троицким игра и дубл, то се неће догодити. Наиме, организатори турнира су одлучили да “вајлд карту” дају Леандеру Паесу, коме ће то бити посљедњи наступ у каријери.

- Легендарни индијски тенисер игра последњи пут у каријери у Дубаију. Веома је популаран овдје и има много његових земљака. Организатори су њему дали “вајлд карту”, а друга је отишла локалним тенисерима - рекао је Троицки, који је само због тога стигао у Дубаи, гдје неће играти у сингл конкуренцији, тако да ће поново морати на далек пут.

Њега очекује наступ на челенџеру у Мексику, а готово је сигурно да ће са Новаком заједно играти на мастерсу у Индијан Велсу, средином марта. Ђоковић ће се посветити само синглу у Дубаију, гдје титулу неће моћи да брани Роџер Федерер, који је оперисан, због чега ће пропустити први дио сезоне. Ђоковић је четири пута славио у Уједињеним Арапским Емиратима (2009, 2010, 2011. и 2013) док је 2015. поражен у финалу од Федерера. Биће ово његов први наступ након 2016. године. Поред њега Србија ће имати још једног представника Филипа Крајиновића. Наградни фонд турнира из серије 500 је 2.794.840 долара.

Шале са Иванишевићем

Ђоковић је направио пун погодак ангажманом Горана Иванишевића у стручни штаб, а нови снимак показује да је атмосфера врхунска. Уз Маријана Вајду Иванишевић се искристалисао као један од важнијих чланова штаба, а нарочито умије да направи добар штимунг. Зато се није ни наљутио када га је Новак задиркивао док је спавао током лета авионом.

- Не знам за вас момци, али ово се зове мобинг. Шта мислите? Да ли Ноле заслужује добру освету? Сви савјети су више него добродошли, пустите старог човјека да спава - написао је Иванишевић на друштвеним мрежама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана