Први трофеј јуре у “Драженовом дому”

Агенције
Први трофеј јуре у “Драженовом дому”

Загреб - Треће издање Суперкупа АБА лиге почиње данас у Загребу и трајаће до недјеље, а титулу из Лакташа браниће Црвена звезда.

Сви клубови учесници сагласни су да им овај турнир служи као генерална провјера пред почетак нове сезоне, која стартује 4. октобра.

Бранилац трофеја и шампион АБА лиге највећи је фаворит за први трофеј сезоне, пошто је задржао тим из прошле сезоне, који је надоградио повратком љубимца публике Чарлса Џенкинса, као и Николе Јовановића те Огњена Кузмића, док су нова лица Дерик Браун, Лоренцо Браун и Џејмс Гист. Отишли су Џо Регланд и Кеј Си Риверс. 

- Направили смо добар тим, свлачионица је пуна добрих људи. Делује да ће све бити како треба, али не знамо шта доноси будућност. Изабрао сам 15 играча који могу да буду корисни за екипу. На свакој позицији имамо три играча, као кључна. Ако узмемо у обзир и пријатељске мечеве, имаћемо око 90 мечева по сезони, а тренер треба да осети када је неко уморан, јер играч неће сам то признати - рекао је тренер Звезде Милан Томић.

Први “вјечити” дерби могао би да буде одигран у суботу, а за разлику од екипе са Малог Калемегдана Партизан је доста мијењао тим из прошле сезоне.

Међу најзвучнијим именима која су отишла налазе се Вања Маринковић, Стефан Јанковић, Банџа Си, Џок Лендејл, Алекс Ренфро, Ђорђе Гагић и Алексеј Николић.

Стигли су Рашон Томас, Кори Волден, Артсиом Парахуски, Стефан Бирчевић, Вилијем Мозли, Немања Гордић и Жаинис Пиенерс, са којима први страни тренер у историји “црно-бијелих” Андреа Тринкијери жели да преузме примат од Звезде, која се неће лако одрећи трона.

- Кад смо завршили са пријатељским утакмицама почели смо да се припремамо за Мегу, а онда и за дерби, ако до њега дође. Желимо да нападнемо трофеј у Суперкупу - изјавио је кошаркаш Немања Јарамаз

 

Распоред 

Четвртак: Партизан - Мега (17), Црвена звезда - Приморска (20). Петак: Цедевита Олимпија - ФМП (17), Будућност - Цибона (20.30). Полуфинале, субота: побједници мечева од четвртка (17), побједници мечева од петка (20). Финале: недјеља (20).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана