Просинечки: Радио сам са свакаквим лажовима и преварантима, али ово је апсурдно

ГС
Просинечки: Радио сам са свакаквим лажовима и преварантима, али ово је апсурдно

Бивши селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине и прослављни фудбалер Роберт Просинечки након само три мјесеца у Олимпији из Љубљане добио је отказ, а у изјави за медије рекао је да никада у животу није радио с "већим преварантима".

Заједно с Просинечким из Олимпије је отишао спортски директор Младен Рудоња, а  медији раније су писали да је разлог раскида сарадње с популарним "Жутим" било незадовољство радом клупске управе и обрнуто.Данас је Просинечки у љубљанском хотелу Радиссон одржао конференцију за медије, гдје су дошли и навијачи Олимпије те му скандирали и пружили подршку, након чега је он открио позадину сукоба у клубу.

"Могли су рећи да не знам посао, али да нисам био поштен, то никако. С већим лажовима и преварантима никад нисам радио, а радио сам с многима. Апсурдно је на какав начин они воде клуб, рекао је Просинечки и наставио:

"Предсједник ми је говорио да ће спортски директор отићи и спомињао је неке нове играче. Ја сам га на једном од састанака питао да ли треба помоћ с менаџментом клуба јер оно једноставно није постојало. Они уопште нису свјесни што се у клубу догађа, а немају слуха ни за навијаче. Клуб је назадовао у свим сегментима, укључујући и финанције.

"Након тога, рекао је и у каквим се све ситуацијама нашао, али да ће без обзира на то остати навијач Олимпије.

"Предсједник клуба је донио папир свима да га потпишемо, како би му било лакше макнути директора Игора Баришића. Ми смо хтјели потписати, али смо онда на дну тог папира видјели да, ако он да отказ Баришићу, да и сви ми добивамо отказ.

Само ми је могао доћи и рећи да нисам тај и да морам отићи и нема проблема.в Ово је мој клуб, имам прелијепе успомене из Олимпије и дошао сам само да помогнем овом клубу.

Нисам долазио ја њему, него је он долазио мени и молио ме да дођем. ОК, нису се неке ствари поклопиле и добро. Мене новац уопште није интересовао, него сам желио да овом клубу буде боље", додао је Просинечки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана