Приморска “убица великана”

Милан Зубовић
Приморска “убица великана”

КОПАР - Дебитант у АБА лиги наставио је са великим изненађењима и с правом се може рећи да је Приморска “убица великана”.

Послије Црвене звезде на Суперкупу АБА у Загребу и Партизана на домаћем терену оружје пред екипом из Копра положила је Будућност и то у Подгорици на традиционално врућем терену за госте гдје су падали много квалитетнији тимови.

Дефинитивно најбољи кошаркаш словеначке екипе је Марко Јагодић Куриџа који је прошлосезонске одличне партије из Друге АБА лиге пренио у виши ранг. Против црногорског представника имао је дабл-дабл учинак са 22 поена и 11 скокова док у разговору за “Глас Српске” није крио одушевљење добрим почетком сезоне.

- Сигурно је да смо мало изненађени јер смо добили три најјаче екипе посљедњих година у веома кратком периоду. Добро радимо на тренингу и то смо пренели на терен. Распектујемо противнике, али играмо своју игру и трудимо се да будемо бољи из меча у меч. Једна од наших предности лежи у томе што се добро познајемо јер је остала окосница екипе из прошле сезоне која је надограђена појачањима. Направили смо фин резултат, али није нам циљ да будемо најбољи у октобру или новембру већ на крају сезоне када се своде рачуни и подвлачи линија. Идемо од утакмице до утакмице па докле стигнемо - изјавио је Јагодић Куриџа.

Приморска је основана прије три године и прошле сезоне освојила је Другу АБА лигу, првенство, Куп и Суперкуп Словеније мада многи даље потцјењују резултате екипе са обала Јадранског мора.

- Звезда нас је потценила у Суперкупу АБА лиге што им се осветило па су изгубили, али остали клубови после нису то учинили. Тада смо показали да се можемо носити са великим тимовима и у полуфиналу истог такмичења против Партизана били смо у егалу 35 минута да би потом изгубили мада смо им се реванширали неколико дана после. Сада смо добили и Будућност тако да више нико нема право да нас потцењује јер немамо лош тим већ напротив веома добар и радимо све како бисмо побеђивали - додао је Јагодић Куриџа.

О дометима клуба није желио много да говори јер су прошла тек три кола и признао је да воли да игра под оптерећењем.

- Даћемо све од себе да будемо највеће изненађење АБА лиге ове сезоне док немамо притисак управе клуба које место морамо да заузмемо тако да смо с те стране растерећени. Некада растерећење може да буде додатна снага некад не, а лично волим када има доза притиска и тек нам предстоје такве утакмице - казао је крилни центар Приморске.

Ове сезоне вратио се у АБА лигу након што је од 2012. до 2015. био члан Цибоне.

- Квалитет лиге остао је на истом нивоу и није се превише тога променило. Битно је да се држи ниво - закључио је Јагодић Куриџа

 

Појединачни учинци

Заједно са кошаркашем Игокее Оливер Стевић Јагодић Куриџа најбољи је скакач трећег кола АБА лиге, а обојица су имала по 11 ухваћених лопти.

Други играч Игокее Далибор Илић уз Партизанове Огњена Јарамаза и Корија Волдена најбољи је крадљивац лопти са по четири.

Најкориснији играч треће рунде је Јака Блажић из Цедевите Олимпије који је у Лакташима имао учинак од 30 поена, шест скокова, двије асистенције и двије украдене лопте за индекс 38. Жан Марк Шишко из Приморске имао је 12 асистенција. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана