Преминуо рукометни тренер Вук Рогановић

Срна
Foto: РТРС

БЕОГРАД - Познати српски рукометни стручњак и некадашњи селектор женске рукометне репрезентације СР Југославије Вук Рогановић преминуо је у 77. години послије дуге и тешке болести.

У својој богатој тренерској каријери од 44 године, Рогановић је предводио 26 клубова и освојио је 24 трофеја (Национални КУП-ови и титуле), објављено је на сајту Рукометног савеза Србије.

Играчку каријеру започео је у земунској Младости, наставио је у Динаму из Панчева и Црвенки, а у иностранству играо је у Шведској и Белгији, гдје је завршио играчку каријеру и започео да ради као тренер.

Рогановић је у Белгији десет година радио као тренер, предводио неколико клубова и био селектор мушке реперезентације те земље.

У Србију се вратио 1980. године, гдје је најприје са клупе предводио Црвенку, па Женски рукометни клуб (ЖРК) Раднички, а водио је и нишки Железничар, Пелистер, Зајечар, ЖРК Будућност из Подгорице, АЛ Рајан у Катару, Шамот, ЖРК Динамо Панчево, ЖРК Напредак Крушевац, ЖРК Спартак, Партизан, Пљевља, Књаз Милош, Црвену звезду, РК Будућност Подгорица, Жупу, Цепелин, Спартак Војпут, ОРК Београд, ЖРК Војводину.

У периоду од 1995. до 1996. године био је и селектор женске репрезентације Југославије.

Термин и мјесто сахране биће накнадно саопштени.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана