Преминуо Божидар Миленковић, легенда ОФК Београд

Агенције
Преминуо Божидар Миленковић, легенда ОФК Београд

БЕОГРАД - Легендарни фудбалер ОФК Београда Божидар Миленковић преминуо је у 67. години живота.

Миленковић, дугогодишњи првотимац, тренер и клупски оперативац ОФК Београда више деценија био ЈЕ синоним за Мије Ковачевића 10а, за Омладински стадион на Старој Карабурми.

Као играч и стуб одбране дрес ОФК Београда бранио је читавих 11 сезона у периоду 1975-88. У првенственим и куп утакмицама је укупно одиграо чак 290 мечева и постигао 18 голова.

Божа је на вјечитој клупској листи на 6. позицији по броју одиграних утакмица као и по броју сезона у плаво-бијелом дресу.

У националном купу убиљежио је 16 наступа и двапут био стријелац.

Након завршетка играчке каријере остао је уз ОФК Београд гдје је преузео бригу о Омладинском стадиону од легендарног Саве Антића.

Касније је постао и шеф стручног штаба сениорског тима, био у УО фудбалске секције, њен спортски директор, а имао је улогу директора спортског друштва до свог посљедњег дана живота.

Свакодневно је био на стадиону и имао једну улогу домаћина клуба.

- У последње вријеме, за веома кратак период, наш клуб је остао без великана. Остали смо без Цветка Јовановића, остали смо без непоновљивог Илије Петковића уз ког је наш Божа био до самог краја, напустио нас је и Владимир Булатовић... Поносни смо што сте били уз нас! ОФК Београд овим путем упућује ријечи саучешћа фамилији и пријатељима Божидара Миленковића. Нека је вјечна слава нашем Божи, хвала за све што је учинио за плаво-бијеле! Твоји Романтичари – саопштио је клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана