Познати потенцијални ривали Србије на путу ка Мундијалу

Б92
Foto: Starsport

Европа је отишла за Србију и већ наредног марта креће борба за одлазак на Мундијал у Катару.

Србија је побједом над Русијом (5:0) направила пометњу у шеширима жријеба за квалификације за Свјетско првенство 2022. године, па ће тако "баћушке" бити, изненађујуће, у трећем шеширу.

Дебакл у Београду имао је одјек да се у други ред "угурала" Румунија...

Послије завршетка групне фазе Лиге нација познати су и сви шешири за квалификације, које крећу већ за четири мјесеца и трају до краја 2021. године.

Србија не може да добије из истог шешира селекције Швајцарске, Велса, Пољске, Шведске, Аустрије, Украјине, Турске, Словачке и Румуније.

У првом, најјачем, су скоро све "аждаје" – Белгија, Француска, Енглеска, Португал, Шпанија, Италија, Немачка, Холандија, Хрватска, уз још Данску.

Трећи је можда кључан, гдје би требало избјећи Русе, Норвежане и Чехе, а ту су још Мађарска, Република Ирска, Сјеверна Ирска, Исланд, Шкотска, Грчка и Финска.

У четвртом су Босна и Херцеговина, Словенија, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Албанија, Бугарска, Израел, Бјелорусија, Грузија и Луксембург, а у петом Јерменија, Кипар, Фарска острва, Азербејџан, Естонија, Казахстан, *Косово (не може са Србијом), Литванија, Летонија и Андора.

Посљедњи шешир чине Малта, Молдавија, Лихтенштајн, Гибралтар и Сан Марино.

Побједник група иде у Катар, а другопласирани у бараж у коме ће морати да извади визу кроз двије рунде.

Жријеб је на програму 7. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана