Посљедње збогом Жарку Варајићу

nezavisne.com
Посљедње збогом Жарку Варајићу

Легенда југословенске и европске кошарке Жарко Варајић сахрањен је у петак у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду

Од прослављеног аса, који је преминио прошле недјеље након дуже болести у 68. години, опростили су се многи кошаркашки великани и јавне личности, а у поворци су између осталих били Светислав Пешић, Рашо Радовановић, Дејан Бодирога, Душко Вујошевић, Дражен Далипагић, Боро Вучевић, Богдан Тањевић, Драган Кићановић и Зоран Славнић. Прије сахране одржана је и комеморација у Скупштини града, а од легендарног кошаркаша емотивним говорима опростили су се предсједник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и потпредсједник Олимпијског комитета Жарко Зечевић.

Некадашњи члан легендарне генерације Босне остаће упамћен као један од великана игре под обручима, нарочито због учинка од 45 поена у финалу Евролиге против Емерсона када је тим из Сарајева постао првак Европе. Његов рекорд ни данас није оборен. За репрезентацију је играо у 126 наврата и освајао је сребро на Олимпијским играма у Монтреалу, злато и бронзу на Европском првенству... Подсјетимо, Жарко Варајић је предсједавао жиријем 16. Избора најбољег спортисте БиХ за 2016. годину, у традиционалној организацији “Независних новина” и Радио-телевизије БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана