Пораз Звезде од ЦСКА у Београду

B92
Пораз Звезде од ЦСКА у Београду

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Београду од московског ЦСКА резултатом 86:81.

ЦСКА је у 25. колу Евролиге други пут побједио црвено-бијеле ове сезоне, те их додатно удаљио од једног од мјеста која воде у плеј-оф.

Звезда је доживјела пети пораз од Московљана заредом, а други у Евролиги, пошто је у претходном колу изгубила меч од још једног руског клуба, Химкија.

Обије екипе су доста резервисано ушле у меч, правиле доста грешака и смијењивале се увођству, а Звезда је у овом мечу била без Чарлса Џенкинса.

Звезда је поенима Јагодић-Куриџе и Штимца дошла до прве предности веће од једног посједа (11:7), а на паузу је отишла са +1 (17:16) након што је Браун погодио, а Фохман промашио.

И друга четвртина почела је неефикасно, а ЦСКА је прву озбиљнију предност направио дошавши до 22:28, након чега је Шакота био приморан да затражи тајм-аут.

Црвено-бијели су успјели да се врате у игру и да дођу до изједначења, а у тим тренуцима Мајк Џејмс, који је био незаустављив у првом мечу у Москви, није пружао ни изблиза сличну партију.

Послије изузетно тешког шута Берона преко руке Хајнса, Звезда је успјела да са минималном предношћу оде на одмор (37:36).

ЦСКА је боље почео друго полувријеме и лако је дошао до предности (39:44), коју је наставио да одржава све до краја треће четвртине.

Џејмс је у другом полувремену изгледао као други играч. Американац је подигао ниво игре и потпуно доминирао, па је тим Димитриса Итудиса на његовим крилима дошао до +7 (53:60) пред посљедњих десет минута.

Кевин Пантер је заиграо одлично на почетку четврте четвртине и Звезду потпуно вратио у игру, па је на осам минута до краја представник Србије био на само поену заостатка (62:63).

Нада црвено-бијелих била је кратког даха, пошто је актуелни шампион Европе експренсо одговорио и на четири минута до краја дошао до двоцифрене предности (66:76).

Мајк Џејмс је у тим тренуцима наставио да доминира и крајем утакмице дошао до учинка од 29 поена.

Звезда се у посљедњем минуту вратила на -4, али је до краја остало премало времена како би се дошло до преокрета.

Најефикаснији у Звезди био је Били Берон са 15 поена. Кевин Пантер је имао 12, Џејмс Гист и Владимир Штимац су убацили по 11, док је десет, уз четири асистенције али 3/12 из игре, имао Лорензо Браун.

На другој страни Џејмс је завршио са 29 поена (колико је имао и у претходном мечу у Москви), Данијел Хакет је имао 19, а Дарун Хилијард 12.

У наредном колу, 27. фебруара Звезда гостује Басконији, док ЦСКА чека Барселону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана