Пораз Србије након продужетка у Стожицама

ГС
Foto: Агенције

Кошаркаши Србије поражени су од Словеније у пријатељском мечу у Љубљани послије продужетка са 97:92 (17:21, 28:21, 22.23, 19:21, 11:6).

Најефикаснији у тиму Србије био је Никола Јокић са 26 поена и 12 скокова, док је на другој страни феноменални Лука Дончић убацио 34 поена.

Нису изабраници Светислава Пешића имали рјешење за моћног Дончића који је фактички сам побиједио Орлове убацивши им 34 поена. Никола Јокић га је на другој страни дуго пратио, али је изгубио корак у трећој четвртини када је Пешић ријешио да га одмори, а ас Даласа убацио чак 15 поена.

Добра ствар је што ј тиме Србије показао ширину у ростеру и остајао у игри током цијелог меча. Нисмо давали Словенцима да се одлијепе на више од пет поена, па су до самог краја меча били у игри за побједу.

Прву четвртину обиљежила је клупа Србије која је донијела превагу док се Јокић мучио шутем из игре и са линије слободних бацања. Тројка Душана Ристића омогућила је да на прву Србија оде с предношћу од 21:17.

Другу четвртину обиљежила је боља игра Словенаца који су без Дончића лако стигли предност Србије серијом од 8:0 уз тројке Јаке Блажича.

Међутим, тим Србије је играо разноврсно, и преко момака са клупе држао прикључак па је на полувремену било само – 45:42 за домаћина.

У трећој дионици видјели смо симултанку Луке Дончића који је за осам минута на паркету убацио чак 15 кошева и подигао публику на ноге, али Србија је преко Ристића, који је убацио своју другу тројку на мечу, за поен добила четвртину (23:22).

У посљедњу дионицу Србија је ушла са два коша заостатка, али сваки пут када би се Словенци одлијепили на пет разлике, Србија би се вратила у егал. На крају је Дончић имао шут за побједу, али је остало 86:86 па се отишло у продужетак гдје је Словенија била боља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана