Помоћник Тонија Ђероне Дарко Таврић о жријебу за Европско првенство: Добили смо “групу смрти”

Синиша Котараш
Помоћник Тонија Ђероне Дарко Таврић о жријебу за Европско првенство: Добили смо “групу смрти”

БУДИМПЕШТА - Један од помоћника шпанског стручњака Тонија Ђероне у стручном штабу рукометне репрезентације Србије Дарко Таврић рекао је, у разговору за “Глас Српске”, да су “орлови” добили најтеже ривале, односно да се налазе у “групи смрти”.

Рукометаши Србије ће наредног јануара на Европском првенству које ће се одржати у Мађарској и Словачкој заиграти у групи Ц, стационираној у Сегедину, а за ривале ће имати актуелног европског вицешампиона Хрватску, једну од најјачих свјетских рукометних нација Француску, те селекцију Украјине.

- Нема сумње да нас је запала најтежа, односно “група смрти” и да ће бити веома тешко освојити једно од прва два места која воде у други круг такмичења. Али, сигурно је и да се нећемо предати, показали смо у овом квалификационом циклусу да имамо квалитет да се супротставимо и најјачима и оставићемо тамо и последњи атом снаге да остваримо добар резултат - нагласио је Таврић.

Актуелни тренер требињског Леотара прокоментарисао је и шансе “орлова” против Француске, Хрватске и Украјине.

- Ми смо Французе добили у Зрењанину, а тамо смо одиграли нерешено. Међутим, неће то, сигуран сам, бити иста та репрезентација и биће нам и више него тешко. Чак, по мени су “триколори” и фаворити за прво место у групи. Против Хрвата је увек било тешко, то су утакмице пуне набоја и у њима никада није било фаворита. Ако желимо даље, а желимо, морамо да победимо у једној од те две утакмице. Мада, не сме се потценити ни Украјина, која је потпуни аутсајдер, али је сигурано да у Сегедин неће доћи на излет и никоме се неће предати без велике борбе - тврди Таврић.

Уколико се ситуација у вези са пандемијом вируса корона смири, могуће је да на утакмицама буду присутни навијачи, што би највише одговарало Србији и Хрватској, бар када је група Ц у питању.

- Рано је о томе сада размишљати, али је сигурно да бисмо и ми и Хрвати волели да се дозволи долазак навијача јер бисмо онда имали велику подршку са трибина, што би могло да буде и одлучујуће - додао је Дарко Таврић.

Репрезентација БиХ сврстана је у групу Е, у Братислави, заједно са Шпанијом, Шведском и Чешком, и сигурно је да ће изабраници Ивице Обрвана морати да направе истински подвиг уколико желе пласман у наредну рунду. Биће ово, иначе, друго узастопно Европско првенство на којем ће наступити 24 репрезентације, а пласман у други круг такмичења избориће по двије најбоље пласиране екипе из сваке групе. Титулу првака брани селекција Њемачке.

Групе

Група А (Дебрецин): Словенија, Данска, Сјеверна Македонија, Црна Гора;

Група Б (Будимпешта): Португалија, Мађарска, Исланд, Холандија;

Група Ц (Сегедин): Хрватска, Србија, Француска, Украјина;

Група Д (Братислава): Њемачка, Аустрија, Бјелорусија, Пољска;

Група Е (Братислава): Шпанија, Шведска, Чешка, БиХ;

Група Ф (Кошице): Норвешка, Русија, Словачка, Литванија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана