Почиње завршни турнир Купа Радивоја Кораћа у Нишу: Раднички лијечи Звездине ране

Agencije
Почиње завршни турнир Купа Радивоја Кораћа у Нишу: Раднички лијечи Звездине ране

НИШ - Кошаркаши Црвене звезде и београдског Радничког отвориће завршни турнир Купа Радивоја Кораћа, а њихов меч четвртфинала на распореду је данас од 17 часова.

 

“Црвено-бијели” су стигли у Ниш из Бара, гдје су доживјели тежак пораз од Морнара у АБА лиги и сада морају да лијече ране, а тренер Драган Шакота у тим није уврстио Стартоса Перпероглуа због квоте од четири странца по екипи. Ипак, Звезда ће имати на располагању и Кевина Пантера који је добио српски пасош, који одраније посједује Чарлс Џенкинс.

- Изашли смо из тешког циклуса у коме смо одиграли чак пет утакмица. На папиру смо фаворити, али имају неколико врло искусних играча и треба максимално опрезно приступити тој утакмици. Да се не понављамо сваке године, зна се у ком формату се игра куп, три утакмице у три-четири дана, али и могућност да се освоји трофеј. Идемо утакмицу по утакмицу, наш циљ се зна, али нисмо једини који желе трофеј и то у непредвидивом такмичењу какав је Куп Радивоја Кораћа - рекао је центар “црвено-бијелих” Владимир Штимац.

Сусрет Звезде и браниоца трофеја Партизана није могућ до финала, а тренер “црно-бијелих” Андреа Тринкијери неће моћи да рачуна на повријеђене Немању Гордића и Реџија Рединга, као ни Жаниса Пејнерса који одавно не игра. Изненађење на списку представљају три млада кошаркаша - Лазар Стефановић, Лука Тарлаћ и Никола Радовановић који су се нашли међу 14 одабраних, а ту су још Кори Волден, Раде Загорац, Маркус Пејџ, Џејмс Мекаду, Огњен Јарамаз, Новица Величковић, Стефан Бирчевић, Никола Јанковић, Рашон Томас, Урош Трифуновић и Вилијам Мозли. Док екипа борави у Нишу, управа клуба ради на довођењу појачања за наставак сезоне и наводно је у преговорима са репрезентативцем Колумбије Брајаном Анголом који наступа за белгијски Остенде.

Парови четвртфинала Купа Радивоја Кораћа, четвртак: Мега - Слобода (19.30). Петак: ФМП - Динамик (17), Партизан - Борац (19.30). Побједници утакмица од четвртка играће у полуфиналу које је на распореду у суботу од 17 сати, док ће побједници мечева од петка играти истог дана од 21 час. Финале је на програму у недјељу од 21.

 

Казна за пљување

АБА лига казнила је Звезду са 18.000 евра због низа пропуста у организацији меча 18. кола против Партизана у дворани “Александар Николић”. “Црвено-бијели” су кажњени због вријеђања гостујућег клуба, тренера и играча, вријеђања судија, убацивања тврдих и меких предмета на терен, пљувања играча Партизана Немање Гордића, као и због тога што је један гледалац вербално, а можда и физички покушао да нападне судију Марка Јураса. Звезда је кажњена и затварањем цијелог дијела трибине под називом Партер четири.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана