Побједом продужити наду

Агенције
Побједом продужити наду

БЕОГРАД - Иако судбина фудбалера Србије у квалификацијама за одлазак на Европско првенство зависи од резултата Португалије, “орлови” морају да побиједе Луксембург вечерас од 20.45 часова, али и Украјину у недјељу, уколико желе нечему да се надају.

Актуелне шампионе Европе у исто вријеме очекује дуел са Литванијом, док ће у недјељу играти са Луксембургом, па је јасно да су мале шансе да испусте бод предности.

Међутим, све осим вечерашњег тријумфа изабраника Љубише Тумбаковића против, објективно гледано, много слабијег противника било би равно катастрофи. Иако ослабљени неиграњем Филипа Костића, “орлови” немају права на кикс већ морају да одраде свој дио посла. Тумбаковић је поручио да је фокус екипе на мечу против Луксембурга и да ће о Украјини мислити када за то дође вријеме.

- У односу на пре два месеца и меч у Луксембургу није се ништа много променило, са изузетком да смо их додатно скаутирали. У њиховом саставу нема промена, као ни у начину игре. У октобру су играли против Португалије и Данске. Не мислим да ће нешто посебно да се бране, верујем да ће играти то што се сада зове директни фудбал, али зависи колико им дозволимо - рекао је Тумбаковић.

Он је навео да је екипу припремао као да је вечерашњи меч једини у овом циклусу и нагласио да су сви играчи здрави и да нема ниједну дилему око тима.

- Када завршимо посао вечерас, имаћемо сасвим довољно времена за утакмицу у недељу против Украјине. Мотивације неће недостајати, припремамо се јер имамо одговорност према својој репрезентацији, желимо резултатску вредност. Све ћемо учинити да играчи тако размишљају. Не зависи све само од нас, али морамо да иницирамо нешто што доноси наду. У сваком случају, идемо степеник по степеник - поручио је Тумбаковић. 

Србија ће на стадиону “Рајко Митић” имати подршку само дјеце јер је УЕФА казнила Фудбалски савез Србије због понашања навијача против Португалије.
 

Група Б 
Србија - Украјина, Португалија - Литванија (20.45) 

1. Украјина          7    6    1    0    15:2    19
2. Португалија    6    3    2    1    14:6    11
3. Србија             6    3    1    2    12:13  10
4. Луксембург     6    1    1    4     5:11    4
5. Литванија       7    0    1    6     5:19    1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана