По 15 дана затвора за 14 навијача из Сплита

Срна
По 15 дана затвора за 14 навијача из Сплита

Београд - Прекршајни суд у Београду осудио је 14 навијача Хајдука из Сплита са по 15 дана затвора, а осталих 13 приведених је ослобођено, пише “Политика”.

Суђење хрватским хулиганима пред Прекршајним суд у Београду завршено је касно синоћ након чега је услиједила израда судских одлука.

За 13 окривљених није било доказа да су учествовали у пљачки бензинске станице “Мол” у Врчину и у писању усташких графита, а 14 је осуђено, јер је суд утврдио да су учинили прекршај “непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи”.

Они ће бити послати у затвор у Падинској Скели, наводи лист.

Тројица су кажњена новчано са по 20.000 динара због ношења палица и бакљи, а а полиција је идентификовала и хулигана који је на бензинској пумпи писао усташке графите.

Током суђења које је почело поподне и трајало до 22 часа, саслушано је свих 27 окривљених навијача из Хрватске и завршен је доказни поступак, рекао је за Тањуг предсједник Прекршајног суда Милан Мариновић.

Један окривљени који је јуче био приведен у Гроцкој је малољетан, па се против њега не води овај скраћени поступак.

Након испитивања у полицији у Гроцкој полиција је против навијача “Хајдука” поднела прекршајне пријаве због прекршаја “дрско и безобзирно понашање у групи” из Закона о јавном реду и миру, за које је запрећена казна рада у јавном интересу или затвор од 30 до 60 дана.

Пријавом се терете да су на једној пумпи у Врчину у четвртак око 3:30 сати послије поноћи узели робу из продавнице у вриједности од око 200.000 динара не плативши.

Такође један од окривљених се терети да је исписао графит са усташким симболима.

На тај начин су угрозили сигурност грађа као и имовине, каже се у прекршајним пријавама.

Они ће имати право жалбе у року од осам дана, али ове жалбе неће одложити извршење евентуалних казни.

То значи да ће уколико буду осуђени на затвор, одмах бити спроведени на издржавање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана