Пливачи, џудисти, тенисери и стонотенисери Србије отпутовали у Токио

Срна
Пливачи, џудисти, тенисери и стонотенисери Србије отпутовали у Токио

БЕОГРАД - Репрезентативци Србије у пливању, џудоу, тенису и стоном тенису вечерас су летом преко Истанбула отпутовали у Токио, гдје ће учествовати на Олимпијским играма.

Сви српски спортисти ће се по доласку у главни град Јапана смјестити у Олимпијско село, саопштено је из Олимпијског комитета Србије.

Дио тениске репрезентације, који чине селектор мушке репрезентације Виктор Троицки и Миомир Кецмановић, вечерас је отпутовао у Токио, док ће Новак Ђоковић, Нина Стојановић, Ивана Јоровић и Александра Крунић у Јапан отпутовати два дана касније.

Србију ће у Токију представљати седморо пливача - Чаба Силађи на 100 метара прсно, Велимир Стјепановић на 200 метара слободно, Вук Челић на 800 метара слободно, Ања Цревар на 400 метара мјешовито, Андреј Барна на 100 метара слободно, као и Урош Нколић и Никола Аћин који ће заједно са Велимиром Стјепановићем и Андрејем Барном представљати Србију у штафети четири пута 100 метара слободним стилом.

Тим Србије ће на Играма чинити и петоро џудиста - у мушкој конкуренцији наступаће Александар Кукољ /до 100 килограма/, Немања Мајдов /до 90 килограма/, у женској конкуренцији Ања Обрадовић /до 63 килограма/, Марица Перишић /до 57 килограма/ и Милица Николић /до 48 килограма/.

Пут Јапана кренула је и стонотениска репрезентација Србије која је направила велико изненађење када је на олимпијском квалификационом турниру остварила пласман на Игре побједом над репрезентацијом Хонгконга, која је сматрана за апсолутног фаворита.

Љетне олимпијске игре у Токију биће одржане од петка, 23. јула, до 8. августа, а на њима ће учествовати 19.000 спортиста и 41.000 чланова пратећег особља.

Публика ће бити присутна само у префектурама Фукушима, Ибараки, Мијаги и Шизука, уз максималан капацитет од 50 одсто доступних мјеста и 10.000 људи по стадиону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана