Пилић: Ђоковић је најбољи тенисер свих времена

Танјуг
Пилић: Ђоковић је најбољи тенисер свих времена

БЕОГРАД - Легендарни тренер Никола Пилић изјавио је данас да је Србин Новак Ђоковић најбољи тенисер свих времена. Ђоковић је јуче у Мелбурну по десети пут у каријери освојио Аустралијан опен, пошто је у финалу побjедио Грка Стефаноса Циципаса 6:2, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Српски тенисер је тријумфом у Мелбурну стигао до 22. гренд слем трофеја у каријери, колико има и Шпанац Рафаел Надал. Ђоковић је данас преузео прво место на АТП листи.

"Оно што је Ђоковић јуче урадио је грандиозно с обзиром на начин на који је третиран прошле године у Аустралији.

То је невероватан успех за Ђоковића, пошто је имао проблем са повредом. Магнетна резонанца је показала да се ради о повреди, али Новакова жеља да покаже да је најбољи на свету је победила.

Он је показао да му одговара терен у Мелбурну, јер тамо има велику подршку навијача", рекао је Пилић за К1. Легендарни тренер је подсетио да је Циципас после меча рекао да је Ђоковић најбољи тенисер свих времена.

"Задовољан сам, пуна ми је душа. Ђоковић је јуче доказао да је најбољи на свету. Ђоковић и Надал сада имају по 22. гренд слем трофеја.

Сви жељно ишчекују Ролан Гарос. Ценим оно што су за тенис урадили Роџер Федерер и Рафаел Надал. Ђоковић је десет пута освојио Аустралијан опен, а Надал је 14. пута тријумфовао на Ролан Гаросу. То су рекорди за хиљаду година", додао је Пилић. Он је истакао да су Ђоковић и Надал фаворити на Ролан Гаросу.

"Има још времена до Ролан Гароса. Не знамо шта ће у међувремену да се догоди, пошто има доста младих тенисера који такође желе да победе у Паризу. Пре Париза биће одиграно неколико турнира, а сигуран сам да ће Ђоковић да се концентрише на Ролан Гарос", истакао је Пилић.

Пилић је подсетио да је Ђоковић на Аустралијан опену изгубио само један сет.

"Новак је играо фантастично, поготово од четвртфинала до финала. Његов бекхенд је пуно бољи него раније. Цео турнир је одиграо изванредно и технички и тактички. Ђоковић је изузетан и човек и тенисер. Није ни чудо што су му највећи ривали честитали на победи. Они су показали велики респект према српском тенисеру", навео је Пилић

. Славни тренер је истакао да је Ђоковић заслужио да преузме прво место на АТП листи.

"Ђоковић се без обзира на третман, који је имао прошле године у Аустралији, вратио у Мелбурн и учинио је најбоље што је могао. Резултати све говоре. Када се ставе све бројке на сто објективно тврдим да је Ђоковић најбољи тенисер свих времена. Он је то заслужио. Годинама смо радили заједно и драго ми је да сам му помогао. Ја све говорим без претеривања", закључио је Пилић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана