Пикси: Нисам кувар да тражим рецепт за Халанда

Танјуг
Foto: ФСС

ОСЛО - Нисам кувар па да тражим рецепт за Халанда. Рекао сам много пута да се ради о фантастичном играчу који игра у једном од најскупљих тимова на свету. Окружен је у Манчестер Ситију саиграчима врхунске класе и наравно да у тој ситиацији његов таленат долази до пуног изражаја, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.

Норвешка и Србија сутра од 20.45 у Ослу у директном дуелу одлучују ко ће бити побједник групе и изборити пласман у А Лигу нација.

"Утакмица коју је Норвешка изгубила пре два дана од Словеније потврђуеј да и за њега има решења. Заиста га је тешко зауставити, али није немогуће.Треба бити максимално сконцентрисан, водити рачуна о њиховим центарштевима са крила, о контранападима и не дозволити му да у нашем шеснаестерцу добије пуно простора", изјавио је Стојковић на конференцији за медије у Ослу.

Селектор Стојковић рекао је да ни овога пута нема ни најмању дилему око састава тима.

"Наравно да у глави опет имам стартних 11, без обзира што имамо одређене кадровске проблеме. Не можемо да рачунамо на Милинковић-Савића и Рачића. Сергеј је заиста важан играч у нашем тиму, али ту су и други момци и не сумњам да ћу наћи право решење, односно играча који ће умети достојно да га замени. Ја сам тренер који воли да његова екипа игра леп и атрактаван фудбал, тако ће бити и сутра у Ослу", рекао је Стојковић.

Капитен Србије Душан Тадић, који ће против Норвешке одиграти јубиларну 90. утакмицу у дресу националног тима, каже да није битан број утакмица, већ резултат који се направи са репрезентацијом.

"Дакле, рачуна се број победа, број учешћа на завршним турнирима Европског и Светског првенства. Инидивуална статистика је небитна, поготово тај број наступа. Очекује нас једна изузетно захтевна утакмица. Улог је прво место у групи и пласман у виши ранг Лиге нација. Даћемо све од себе да освојима три бода у Ослу. Норвешка има одличну екипу, нису ту само Халанд и Одегард. Победили су нас у Београду, али тада је један детаљ преломио у њихову корист. Наша идеја остаје иста, желимо да доминирамо од првог минута и да офанзивном игром стигнемо до циља. То је оно што Мистер Стојковић тражи од нас на свакој утакмици. Да играмо леп фудбал и да кроз игру стижемо до резултата", рекао је Тадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана