Петровић: Сећам се Станковићевог дебија, успеће и као тренер

Тањуг
Петровић: Сећам се Станковићевог дебија, успеће и као тренер

БЕОГР]Д - Чувени тренер фудбалера Црвене Звезде Љупко Петровић, стручњак који је водио екипу у Барију 1991, посјетио је данас клуб и некадашњег „ученика“ Дејана Станковића.

Између Петровића и Станковића постоји посебна веза, с обзиром на то да је садашњи тренер дебитовао у црвено-бијелом дресу када га је Петровић послао на терен у мечу против ОФК Београда, 11. фебруара 1995. године.

„Не могу да кажем да сам заслужан за Декијеву каријеру, јер сам сигуран да би он успео и без мене и уопште без било ког тренера. Он је имао велики таленат, а ја сам то препознао у њему са 16 година и убацио га у игру против ОФК Београда кад смо водили 2:1. Сећам се да су тад навијачи негодовали што дечак улази, а резултат је био тежак. Разумео сам ја њих, али сам имао поверење у Декија, да ће унети у средину терена оно што је у том тренутку требало и баш његов први контакт с лоптом била је пречка са 20 метара, тако да је том храброшћу „купио“ навијаче. На крају смо тријумфовали“, рекао је Петровић за клупски сајт.

Он је додао да вјерује да ће Звезда освојити шампионску титулу већ у мечу против Рада, прву тренерску за Станковића.

„Сигуран сам да у првом следећем мечу освајамо титулу. Биће то Декијева прва титула, а желим му пуно успеха са Звездом. Верујем да је способан да и као тренер црвено-белих оствари резултате који ће се памтити“.

Станковић је исказао велику задовољство због сусрета са тренером који му је указао шансу да дебитује у Црвеној Звезди.

„Кад неко има искуства као он, то су „кофери” знања. Причали смо како је то водити свлачионицу у данашње време, како учинити то да те момци слушају и на терену и ван њега. Генерално, могу рећи да сам добио животну лекцију и причу од „старог вука” као што је он. Позвао сам га и да дође у суботу да седне на клупу поред мене у мечу против Графичара, надам се да ће се одазвати и доћи, али он треба да зна, да је ово његова кућа и да је увек добро дошао“, истакао је Станковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана