Пешић објавио списак, Србија без Јокића у квалификацијама

ГС
Foto: Архива

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић објавио је списак играча за мечеве прозора у квалификацијама за Свјетско првенство које се наредне године одржава у Јапану, Филипинима и Индонезији.

На списку је шампион НБА лиге Немања Бјелица, док ће овај прозор квалификација да прескочи најкориснији играч најјаче лиге Никола Јокић.

Званичан старт припрема биће 23. јуна, а до тада ће селектор и његови сарадници радити са играчима који су раније завршили сезону и којима је потребан увод у максималне напоре у квалификацијама.

Пешић се одлучио за сљедеће играче: Алекса Аврамовић, Алекса Ускоковић, Алекса Новаковић, Огњен Јарамаз, Данило Анђушић, Милош Теодосић, Вања Маринковић, Дејан Тодоровић, Немања Дангубић, Урош Трифуновић, Дејан Давидовац, Немања Бјелица, Балша Копривица, Бориша Симанић, Марко Јагодић-Куриџа, Филип Петрушев, Душан Ристић, Марко Пецарски, Бобан Марјановић, Никола Јовић.

Орлови прво посљедњег дана јуна играју у гостима против Летоније. А потом три дана касније у Нишу дочекују Белгију. Србија је на диоби првог мјеста Групе А са Летонијом, пошто обје екипе имају скор 3-1 и обје екипе су већ обезбједиле пласман у финалну фазу. Уз њих највјероватније ће ићи и Белгија која сада има 2-2, док су шансе Словачке са 0-4 заиста минималне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана