Перо Антић се присјетио времена проведеног са легендом: Лафе мој, слушај ме и све ће бити добро

М.З.
Перо Антић се присјетио времена проведеног са легендом: Лафе мој, слушај ме и све ће бити добро

СКОПЉЕ - Лафе мој, слушај ме и направићемо велике ствари. Овом реченицом започео је Перо Антић сјећање на легенду свјетске кошарке Душана Ивковића.

Македонски ас са тугом у гласу констатовао је да га је управо Дуда вратио међу кошаркашку елиту, када га је послије сјајног наступа на Европском првенству 2011. године позвао у Олимпијакос.

- Мало сам скренуо са пута, играо УЛЕБ куп... Дуда је сео са мном после Евробаскета и рекао ми ту реченицу. Он је, пре свега, човек који је од 99 одсто својих играча направио људе и кошаркаше. Разумевали смо се погледом. Врло сам тужан као и сви који су га познавали, а верујем и они који нису - рекао је Антић за “Глас Српске”.

Заједно су већ 2012. године покорили Европу у оном незаборавном финалу, када су поенима Јоргоса Принтезиса украли побједу ЦСКА.

- Губили смо 14 поена, али је упорно понављао да га слушамо и да ћемо добити меч. Ми нисмо веровали. Ипак, све је некако кренуло само од себе. Веровао је више у нас него ми сами у себе. Код њега није било звезда, сви смо морали да будемо војници који смо гинули за систем. Делио је само по једном критеријуму - или си човек или нечовек, а за ове друге није било места - рекао је Антић.

Посебно се сјећа његових тренинга.

- Више нам је објашњавао него што смо тренирали. Увек се трудио да нам укаже на грешку и да је поправимо. Ма, тешко је рећи било шта. Велики, један од највећих икада. Нека му је лака земља - закључио је Антић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана